Da poslušam što mi to Gospodin govori

Da poslušam što mi to Gospodin govori

Nedelja, 29. 11. 2015.

„Da poslušam što mi to Gospodin govori…“ bila je misao vodilja teme zavjeta poslušnosti na jednom od susreta sestara juniorki koji je održan u Novoj vesi 20. studenog 2015. Susret je započet kratkom molitvom kroz nadahnute tekstove i pjesme u kućnoj kapeli.


Zatim, nakon pročitane meditacije Brune Ferrera slijedila je dramatizacija teksta gdje se svatko unio u svoju ulogu da se jasnije predoči smisao zadanog teksta. Govoreći o zavjetu poslušnosti kao potpunom predanju te molitvi i otkrivanju Božje volje govorila je s. Marija Kiš, magistra juniorki, kroz citirane tekstove iz Svetog pisma, Konstitucija i crkvenih dokumenata. Izlaganje na temu o dokumentu „Služenje autoriteta i posluh“ imala je s. Martina, nakon čega je slijedio razgovor, refleksija i aktualizacija dotične teme. Zaključivši da bez braće i sestara ne možemo tragati i da aktivno sudjelovanje u poslanju ne može proći bez prisustva Isusa Krista kao prvog i pravog primjera poslušnosti završen je prijepodnevni dio susreta.

Popodnevni sati ispunjeni su radionicom koju je animirala s. Marta i s izlaganjem na temu „Zavjet poslušnosti u svjetlu Marije, naše majke“. U radionici svaka je dobila određeni ulomak iz Svetog pisma koje smo promatrale kroz usmjerenost na Mariju i njezinu poslušnost. Kroz pitanja na zadani tekst odvijala se daljnja diskusija i razmjena iskustva. Susret je završen stvaralačkim izražavanjem, tako što je svaka izradila bookmarker i na njega napisala misao vodilju provedenog dana u razgovoru i zajedništvu.

Evo i plodova rada zajedničkog susreta:

s. Marta Vunak

Hvalim Te, Gospodine moj i sve moje!
Hvalim Te za svaki zahvat u mome životu.
Hvalim Te zbog svih ljudi i događaja koje stavljaš na moj put.
Hvalim Te zbog svih oluja i nemirnih vjetrića na mom putu.
Hvalim Te što si svoju ruku položio na moje rame i pridružio me četama odanih Ti službenica, poput Marije, naše majke.
Vjek hvaljen i veličan budi!

s. Margaret Ružman

Veliča duša moja Gospodina
Za svaki trenutak moga života
Od prvog kojeg se ne mogu sjećati
Do zadnjeg kojega još ne mogu znati
I za svaki onaj između
Koji mi daje da mogu klicati
Veliča duša moja Gospodina
Jer mi Gospodin dopušta da ga veliča

  Vijesti - Sve