Aktivnosti u vrtiću „Mali Isus“ podružnica Metković

Aktivnosti u vrtiću „Mali Isus“ podružnica Metković

Subota, 18. 10. 2014.

DV Mali Isus, podružnica Metković ugostio je kazalište Bumerang iz Splita. Odigrana je predstava „Kako je miš dobio kućicu“. Vrijeme je bilo lijepo i toplo, pa je predstava izvedena na otvorenom. 


Dvorište vrtića nakratko je pretvoreno u kazalište pod vedrim nebom. Vedra i spretna glumica, uz pratnju glazbenika, udahnula je život lutkama i u potpunosti zaokupila dječju pozornost. Djeca su radosno pratila poučnu radnju i aktivno sudjelovala. Malom mišu pomagala su u traženju kućice, jer su jednoglasno odgovarali ne njegova pitanja.

Ovo je drugo gostovanje ovog Kazališta u vrtiću i nadamo se da će se suradnja nastaviti

17. listopada 2014.

Dani kruha i zahvalnosti ZA plodove ZEMLJE

Početkom mjeseca listopada, u DV Mali Isus, podružnica Metković počelo je obilježavanje Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Kroz razne aktivnosti, djeci je omogućeno stjecanje različitih iskustava, učenje novih pojmova te kreativno izražavanje. U petak, 17. listopada, pozvani su i roditelji na blagoslov kruha i kolača. U prekrasno aranžiranom prostoru,  postavljeni su plodovi zemlje, krušni proizvodi koje su djeca sama uz pomoć svojih „teta“ mijesila i pekla. Cijeli prostor odisao je svečanim ozračjem, a dječji osmjesi i radost  unosio je dodatnu ljepotu.  Roditelji su bili prezadovoljni i sretni uz svoju dječicu, a sobom su poveli i mlađu  im braću i sestre.  Djeca su otpjevala pjesmu „Mi želimo uzdići Isusa“ i izrecitirala prigodne stihove „Ponudi kruh“, a fra Lukica Vojković je blagoslovio sve donesene pekarske proizvode. Sestre su svojim radom i brižnošću utkale  u ovoj i sve ovakve susrete svu svoju ljubav i sposobnosti. Cijeli ambijent odisao je njihovom toplinom i ljubavlju, koju su roditelji djece osjetili i doživjeli.  Nakon blagoslova, nastavljeno je prigodno druženje.

  Vijesti - Sve