Animatori živom krunicom započeli Jubilarnu Stadlerovu godinu…

Animatori živom krunicom započeli Jubilarnu Stadlerovu godinu…

Subota, 7. 10. 2017.

U subotu, 7. listopada, u samostanu Antunovac u Novoj vesi održan je formacijski susret animatora DPMI-a Zagrebačke provincije. Dnevni red je bio vrlo bogat, a voditeljica. s. Kristina Maslać, znalački i u mladenačkoj radosti rješavala je točku po točku pružajući nam na razmišljanje animiranje jubilarne godine koja je otvorena proslavom dana Družbe Sestara Služavki Malog Isusa.


Kada je na red došla Stadlerova godina, razmatrali smo kako na najbolji način doživjeti  i oživjeti  sliku o Stadleru?! Bilo je nekoliko ideja, ali kad je predložena živa krunica, svi su je jednodušno prihvatili! U tren oka cijeli je ružarij bio podijeljen na prisutne sestre i animatore! Svako je dobio jednu deseticu, koju će svaki dan moliti kroz Stadlerovu godinu. No, nismo čekali početak proglašenja njegove godine, već smo odmah krenuli u molitvu od nedjelje, 8.10. 2017. Da li je slučajan datum i mjesec  početka?! Nipošto! Sve je to dio Božjega mozaika! Tako, mi ćemo goruće moliti za njegovu beatifikaciju, a on, sigurni smo, izmolit će nam ono, što je najpotrebnije i najbolje za nas!

Prijedlog podastiremo pred sve Stadlerove štovatelje, možda živa krunica prijeđe granice Hrvatske, i tako nastane lijepi međunarodni  ružarij, a glavna voditeljica bila bi: A tko drugi, nego naša Nebeska Majka!  A  mi, u radosti, šapatom ponavljajmo sa  Ljudevitom Montfortom;  Po Mariji, k Isusu…

Tako neka bude…

Animatorica Marija Lukač
Župa sv. Jeronima, Zagreb

  Vijesti - Sve