Susret sestara pročelnica i članica povjerenstava provincije Bezgrješnog začeća BDM

Susret sestara pročelnica i članica povjerenstava provincije Bezgrješnog začeća BDM

Četvrtak, 5. 10. 2017.

Susret sestara pročelnica i članica povjerenstava provincije Bezgrješnog začeća BDM održan je 5. listopada 2017. godine u duhovnom centru Kuća Navještenja na Gromiljaku pod presjedanjem provincijske glavarice s. Marije Ane Kustura. Nazočilo je dvadeset sestara raspoređenih u šest Povjerenstava koji imaju za cilj doprinijeti radu i rastu Provincije kroz ostvarivanje volje Božje i Božjih planova.


Susret je započeo u jutarnjim satima nakon zajedničke molitve sestara u kapelici Kuće Navještenja. Uvodnu i pozdravnu riječ okupljenim sestrama uputila je provincijska glavarica s. Marija Ana Kustura nakon čega je predstavila nove pročelnice i članice povjerenstava u Provinciji. S obzirom na dosadašnji rad i iskustvo nužne međusobne suradnje Povjerenstava, Provincijska uprava je donijela odluku o spajanju nekih povjerenstava. Tako, dosadašnje Povjerenstvo za apostolat duhovnih zvanja i Povjerenstvo za Prijatelje Maloga Isusa od sada radi kao jedno pod nazivom Povjerenstvo za apostolat duhovnih zvanja i Prijatelje Maloga Isusa, a Povjerenstvo za odgoj djece u odgojnim i rehabilitacijskim ustanovama i Povjerenstvo za skrb i njegu starijih i nemoćnih osoba postaje Povjerenstvo za apostolsko poslanje (skrb za djecu, starije i nemoćne osobe). Nakon toga uslijedio je zajednički rad članica i donošenje odluka o važnim terminima kroz narednu godinu te stvaranje programa rada za 2017./2018. godinu. Potom se svako Povjerenstvo na čelu s imenovanom pročelnicom okupilo za samostalan rad gdje su sestre članice razgovarale o doprinosu svog Povjerenstva kroz narednu godinu s obzirom na donešeni plan i program rada.

Nakon zajedničke duhovne i tjelesne okrepe, u poslijepodnevnim satima sestre su se okupile u dvorani Kuće Navještenja kako bi predstavile prijedloge i odluke pojedinih Povjerenstava za rad u 2017./2018. godini.

Ovaj plodonosan i radostan susret i rad sestara pročelnica i članica Povjerenstava završen je u večernjim satima molitvom Krunice i euharistijskim slavljem u župnoj crkvi Imena Marijina gdje su sestre zahvalile Bogu za dar zajedništva, mogućnost zajedničkog rada i sve milosti primljene tijekom dana.

Neka naše služenje i poslanje prati zagovor Blažene Djevice Marije, zaštitnika naše Družbe i oca Utemeljitelja sluge Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera. 

s. M. Jelena Jovanović

  Vijesti - Sve