Bijah bolestan i pohodiste me (Mk 25,36)

Bijah bolestan i pohodiste me (Mk 25,36)

Subota, 15. 2. 2014.

Za ovogodišnji Svjetski Dan bolesnika, papa Franjo poslao je svim vjernicima diljem svijeta pismo na temu: Vjera i ljubav: “I mi smo dužni živote položiti za braću.” (1 Iv 3,16)


Dokaz istinske vjere u Krista je sebedarje i širenje radosti i ljubavi prema bližnjemu, osobito onima koji trpe.

U zajednicama gdje djeluju sestre Služavke Malog Isusa koje  imaju štićenike ili njeguju starije i bolesne proslavljen je blagdan Gospe Lurdske. Većina štićenika je primila i sakrament bolesničkog pomazanja. Majka Marija je uvijek primjer pomaganja, uzor, ona koja je pozorna na Božji glas. Ona je majka Raspetog i Uskrslog Krista, prati nas, stoji uz nas, a posebno uz bolesne i potrebne. 

Dana 15.veljače 2014. godine, u tjednu u kojem smo proslavili blagdana Gospe Lurdske i Svjetskog Dana bolesnika, mladi podupiratelji Prijatelja Malog Isusa iz Druge Gimnazije - Split, Prijatelji Malog Isusa iz župa Krila Jesenice i svetog Križa iz Splita pohodili su štićenike, osobe s posebnim potrebama doma Sv. Rafaela pri samostanu sestara Služavki Malog Isusa u Solinu. Posjetili su ih s vjerom i ljubavlju uz male poklone s glazbenim programom stvorivši lijepu, srdačnu atmosferu. Radost im je preplavila srca uz pjesmu i instrumentalnu pratnju prof. Ivana Bošnjaka. Svi su u takvoj atmosferi zapjevali: štićenici (čak i nemoćniji), Prijatelji i sestre.

Tada smo se sjetili jedne misli koju nam je ispričala s. Dolores, a nedavno je izrekao papa Franjo: «Mlaki i tužni ljudi ne služe Bogu ni ljudima.» 

Vidjevši radost na licima dobili smo daljnji poticaj. Najmlađa podupirateljica Klara Mamić je rekla: «Dolazit ću sve češće kad vidim koliko su sretni .»

Mi, Prijatelji Malog Isusa osim ovog dolaska kod štićenika, doživjeli smo još jedno lijepo iznenađenje, dar dana

Upoznali smo i družili se s dvije mlade kandidatkinje, koje su već i postulantice za sestre, Karmen Bolanča i Antonija Čobanov. One su zračile srećom što su krenule Isusovim stopama. 

Razgovarali smo sa časnim sestrama, doživljavali njihov predani rad kako kao milosrdne Samaritanke služe Malom Isusu, u Njegovoj najpotrebnijoj braći.

Zahvalni smo našim voditeljicama s. Dolores Brkić - pročelnici za PMI-a i s. Rebeki Batarelo koje su nas potakle i organizirale za ovo duhovno iskustvo, doživljenu radost kod štićenika, ali i nas samih. 

Neka Mali Isus blagoslovi zajednicu sestara Služavki Malog Isusa u Solinu i sve Služavke - Stadlerovke .

Nama u srcu su odzvanjale Isusove riječi : «Bijah bolestan i pohodiste me…»

Petra Klarić i Luči Koceić, 4.F

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve