“Bit ćete mi svjedoci” Dj 1,8

“Bit ćete mi svjedoci” Dj 1,8

Subota, 26. 9. 2020.

"Bit ćete mi svjedoci" Dj 1,8

Prošlo je više od sedam mjeseci (22.veljače 2020.) od zadnjeg susreta animatora Prijatelja Maloga Isusa zagrebačke provincije pa smo s velikom radošću iščekivali naš susret koji je bio u subotu 26.rujna 2020 u samostanu Antunovac u Novoj Vesi. Radost i sreća na licima prijatelja i naše pročelnice s. Kristine Maslać ne može se riječima opisati, što se nakon svih nedaća koje su nam se dogodile zadnjih mjeseci, ponovo vidimo. Na susretu iz opravdanih razloga nisu bili animatori iz Krašića, Samobora i Vinkovaca.

Tema susreta bila je "Bit ćete mi svjedoci" Dj 1,8,  a nagovor na tu temu imao je doc.dr.sc fra Stipo Kljajić, član Franjevačke provincije Bosne Srebrene, docent na Katedri Svetog pisma Starog zavjeta na KBF-u Sveučilišta u Zagrebu. Ulaskom u dvoranu u kojoj se održavao susret svima nam je u pogled zapela u malom akvariju zlatna ribica koja je bila na sredini dvorane. Pomislila sam da nam možda neće ispunjati želje, a nisam ni primijetila da je netko nosio pribor za pecanje (mala šala). Sve nam je kasnije objasnila s. Kristina, koja je simbolika zlatne ribice.

Na samom početku imali smo osvrt na proteklu godinu, razgovarali o novonastaloj situaciji, kako prolazimo ovo vrijeme korona krize i posljedice potresa (za nas iz Zagreba) i što smo sve radili u novonastaloj situaciji te što nam je raditi u mjesecima koji su pred nama. Budući da zbog novonastale situacije nismo u mogućnosti obilaziti stare, nemoćne i sve one koji su nas potrebni, odluka je da svu važnost usmjerimo na molitvu, da postanemo istinski molitelji i da se još više u nama probudi molitveni život. Dobili smo sličice sa molitvom svetom Rafaelu arkanđelu, zaštitnika Družbe sestara Služavki Malog Isusa, da te sličice podijelimo PMI-a i da svaki dan molimo njegov moćni zagovor jer on je poznat kao liječnik u pandemijama i teškim vremenima. Sada dolazi na red naša zlatna ribica kao simbolika ribe koju su sveti Rafael i mladi Tobija jeli na putu u Rages Medijski. Žuč od te ribe vratila je vid Tobijinom ocu, a srce i jetra istjerali su zloduha iz njegove supruge Sare. Svima bi bilo dobro ponovno pročitati knjigu Tobijinu.Nakon toga sijedio je nagovor fra Stipe Kljajića na već navedenu temu.

Pitanje je bilo u čemu bi se sastojalo naše svjedočanstvo Isusa Krista?

1.  Biti svjedok Isusova života riječima i djelima.
     Napraviti promjenu na bolje, usmjeriti se na Boga i neopredijeljena srca odlučiti se za Boga.
2.  Biti svjedok Uskrsloga onoga koji je uskrsnuo.
     Isus je umro za čovjeka, za svoje neprijatelje, za grešnike, a nakon svog uskrsnuća apostolima je donio mir, sreću i radost. Jesmo li mi današnji Isusovi svjedoci njegovi nadgrobni spomenici ili živi svjedoci?

Poslije nagovora slijedio je kratki rad po grupama, a nakon toga euharistijsko slavlje u samostanskoj kapelici koje je predstavio fra Stipo. Nakon ručka ponovo smo se vratili u dvoranu da se dogovorimo za karitativno djelovanje u narednim mjesecima. Sva prikupljena sredstva na misijskoj nedjelji 18. listopada 2020. idu za školovanje djevojčica na Haitiju gdje djeluju naše časne sestre SMI-a. Projektom "Bližem srce majčinsko" do mjeseca lipnja 2021. prikupljati će se sredstva za pomoć stradalima u potresu u Zagrebu.

Na kraju smo zahvalili dragom Bogu na našem susretu, zajedništvu i molitvi s nadom da će ova izvanredna situacija što prije proći. Dragim časnim sestrama iskrena hvala na gostoprimstvu.

Živio Mali Isus! - Uvijek u našim srcima.                                             

Gordana Vučur, PMI           

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve