Blago onome koji misli na uboga i slaba: u dan nevolje Jahve će ga spasiti! Ps 41,2

Blago onome koji misli na uboga i slaba: u dan nevolje Jahve će ga spasiti! Ps 41,2

Utorak, 14. 2. 2023.

Za ovogodišnju proslavu Gospe Lurdske i Svjetskog dana bolesnika, Djeca Bezgrešne, zajedno sa štićenicima Doma Imakulate, pripremala su se kroz trodnevnicu Gospi Lurdskoj. Uz molitvu, djeca su osmislila razne aktivnosti kojima su štićenicima ispunili dane veseljem.


Kroz sva tri dana trodnevnice pjesme, igre, molitve, plesa, a ponajviše smijeha, nije nedostajalo. Prvog dana djeca su čitala hrvatske narodne priče, pjevali zajedno sa štićenicima te na koncu zajedno su prisustvovali svetoj misi koju je predvodio don Marin Marčić. Drugi dan je bio rezerviran za supertalent gdje su se u ulozi natjecatelja našli i štićenici i djeca. Trećeg dana štićenici su još malo uživali u dječjim glasovima koji su im nastavili čitati priče te potom uz pjesmu zaključili svoju trodnevnicu.

I tako je došao dan proslave. Radosnih lica djeca su pomalo pristizala u kapelu Doma gdje smo naše slavlje započeli svetom misom, nakon koje je don Marin udijelio štićenicima i ostalima koji su htjeli bolesničko pomazanje. Potom je uslijedila tombola. Svako dijete je imalo svog para, jednog od štićenika, te su zajedno krenuli u napad prema osvajanju tombole. Uz smijeh, razgovor, a i napetost, zabava je pomalo dolazila svom svršetku. Djeca su na koncu podijelila korisnicima prigodne darove za njihov dan te im uz velike pozdrave zahvalila na radosti i sudjelovanju u našoj maloj pripravi proteklih dana.

Zahvalni dragom Bogu što nas je pratio na putu ove naše male priprave, nastavljamo i dalje biti radosni prenositelji Božje riječi i vjerni pratitelji naših štićenika u molitvi, u radosnom iščekivanju nekih novih druženja!

Anet Žderić, animator

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve