Ogledaj se u to ogledalo često

Ogledaj se u to ogledalo često

Ponedjeljak, 13. 2. 2023.

U samostanu Antunovac u subotu 11. veljače održan je formativni susret animatora DPMI-a zagrebačke provincije. Tema susreta bila je "Ogledaj se u to ogledalo često".

Uvodnu riječ dobrodošlice svim nazočnim animatorima i fra Marinu Grbešiću, odgajatelju postulanata u Samoboru, uputila je pročelnica za DPMI zagrebačke provincije s. M. Zrinka Šutalo.

Fra Marin je, upoznavši pojedinačno animatore i župe iz koje dolaze, održao poticajni nagovor o molitvi: što je molitva, objasnivši četiri stupnja molitve, što postižemo molitvom te koje su poteškoće u molitvi. Molitva je neophodna u svakodnevnom životu i duhovnom rastu, vjera bez molitve je mrtva. Molitva mora imati svoje mjesto i vrijeme, treba biti ustrajan u molitvi, vjerno moliti, sabrano u Božjoj prisutnosti, ući u kontakt s Bogom. Molitva nije samo ugoda nego i dužnost. Molitva je temelj bez kojega duhovno umiremo.

"Postoji samo jedan put do savršenstva, a to je molitva. Ako vam itko kaže nešto drugo zavarava vas." (Terezija Avilska)

Nakon nagovora u samostanskoj kapelici slavljena je sv. Misa koju je predvodio fra Marin Grbešić. Uslijedio je zajednički ručak i druženje uz nazočnost provincijalne glavarice s. M. Emanuele Pečnik.

Nakon zajedničkog fotografiranja pročelnica DPMI-a s. Zrinka  iznijela je godišnji plan rada i susreta DPMI-a.

 

 

Mira Gabelica, PMI

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve