Spomendan Gospe Lurdske i Dan bolesnika u župi Prozor

Spomendan Gospe Lurdske i Dan bolesnika u župi Prozor

Ponedjeljak, 13. 2. 2023.

U subotu, 11. veljače, u župi Presvetog Srca Isusova Prozor, svečano je obilježen spomendan Gospe Lurdske odnosno Svjetski dan bolesnika i medicinskog osoblja.

Euharistijsko slavlje u 11 sati u župnoj crkvi predvodio je i tijekom njega propovijedao prozorski župnik mons. Marko Tomić

Tijekom prigodne propovijedi župnik je izrekao riječi pozdrava, pohvale, zahvale i poticaja. Posebno je potaknuo nazočne da ostanu „ukorijenjeni u Gospodina“.

Nazočni, a posebno stariji od 60 godina i oni koji imaju zdravstvenih problema, ovom prigodom imali su priliku primiti sakrament Bolesničkog pomazanja.

Nakon završetka euharistijskoga slavlja u župnoj dvorani za pozvane uzvanike, upriličeno je prigodno druženje i domjenak.

Slastice, čaj ... uz časne sestre pripremile su vrijedne župljanke (članice Zbora i PMI) koje su po završetku druženja (želeći da i oni osjete dio zajedništva) odnijele 15-ak upakiranih kutija kolača onim župljanima i župljankama koji su sami i koji zbog bolesti nisu mogli doći u crkvu.

Inače, Svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine 11. veljače na spomendan Gospe Lurdske. Ustanovio ga je sv. Ivan Pavao II., 1992. godine, ne bi li potaknuo sve ljude da promisle o svojim mogućnostima u brizi i njezi oboljelih. Namjera je i zahvaliti svima koji skrbe o bolesnicima, zdravstvenim djelatnicima, volonterima, članovima obitelji koji su u središte svoga djelovanja stavili bolesnike i njihove potrebe. (kta/m.r.)

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve