Blagoslov obnovljene kapele u samostanu Kraljice svete Krunice u Pitomači

Blagoslov obnovljene kapele u samostanu Kraljice svete Krunice u Pitomači

Subota, 18. 4. 2020.

U korizmeno vrijeme, kad smo svi bili pozvani obnavljati svoje duše kako bi se više suobličili slici Sina Božjega, u samostanu u Pitomači sestre su temeljito obnovile ili bolje reći, uredile samostansku kapelu. Budući je Kraljica svete Krunice zaštitnica samostana, oltarni zid je ukrašen zrncima krunice i slikoreljefima koji prikazuju Družbine zaštitnike. Umjetnički rad izveo je gosp. Stjepan Đukić Pišta, akademski slikar. 


Po završenom osliku kapele obrt Irra d.o.o. izradio je klecala i novi oltar. Oltar je u samostan stigao na sam Veliki četvrtak. Koja simbolika!

Na Uskrsni ponedjeljak po prvi put je u obnovljenoj kapeli služena sveta misa sa svečanim blagoslovom novog inventara i svetohraništa. Misno slavlje predslavio je vlč. Ivica Puškadija, župnik u koncelebraciji sa vlč. Karlom Kruljcem, kapelanom. Blagoslov je slavljen samo u krugu male pitomačke zajednice budući su na snazi odredbe o zabrani kretanja zbog pandemija COVID-19 koja potresa cijeli svijet. Kad se životni ritam vrati u uobičajeni tijek, napravit ćemo i vanjsku proslavu. 

U obnovu kapele, u zrnca svete krunice, kao donatori ugradili su se pojedini župljani i drugi ljudi velikodušna srca. Hvala Provincijskoj upravi koja je dozvolila ovaj projekt i svima koji su sestrama pomogli da se to djelo i dovrši. 

s. Emanuela Pečnik 

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve