Blagoslov samostana „Srca Isusova i Marijina“ u Košutama

Blagoslov samostana „Srca Isusova i Marijina“ u Košutama

Utorak, 19. 3. 2019.

Danas 19. 3. na svetkovinu sv. Josipa zaštitnika naše Provincije , blagoslovljen je samostan „Srca Isusova i Marijina“  i posvećen oltar u kućnoj kapeli  u Košutama. Brojne sestre iz skoro svih zajednica naše Provincije, nazočile su blagoslovu i Euharistijskom slavlju, koje je predslavio splitsko makarski nadbiskup dr msg Marin Barišić, uz asistenciju dvadesetak svećenika, koji su ili rodom iz župe košute i Trilj, ili su na drugi način povezani sa našim samostanom u Košutama. 


Za brojne vjernike i prisutne sestre, kućna kapela bila je pretijesna, pa je dio vjernika bio u predsoblju samostana. Svečanost su započela djeca iz vrtića Mali Isus u Košutama, kojeg vodi s. Marina Žuljević, te su svojim dječjim glasićima i gestama ruku otpjevala nekoliko pjesama, čime su oduševili sve prisutne. Prije sv. Mise, sve prisutne kao domaćin, pozdravila je provincijalna glavarica s. Anemarie Radan. Iznijela je kratku povijest samostana, nabrojila dobročinitelje i zahvalila svim sudionicima ovog slavlja. Slijedio je blagoslov vode kojom će se poškropiti samostan s molitvom blagoslova. U homiliji oca Nadbiskupa istaknuta je uloga sv. Josipa, kome je Gospodin povjerio odgoj svoga Sina. Istaknuo je razliku kuće, samostana, i doma. Prije euharistijske molitve o. Nadbiskup posvetio je oltar, koji postaje žrtvenik na kojem će svakodnevno biti prikazivan naš Spasitelj kao žrtva pomirnica našem nebeskom Ocu.

Na kraju Euharistijskog slavlja, svima nazočnima obratila se vrhovna glavarica Družbe, s. Marija Banić. Zahvalila je Gospodinu na daru samostana, na svim dobročiniteljima i na svim prisutnim uzvanicima,  najprije Predslavitelju, provincijskoj Glavarici, Dožupanu, Načelniku, svim prisutnim svećenicima, sestrama i vjernicima-prijateljima samostana u Košutama. Izrazila je želju da ovaj samostan bude oaza molitve i žrtve, svjetlo svima u okolici i otvorena vrata potrebnima. Pod sv. Misom pjevale su sestre, a svirala je s. Mirta Lišnić.

Druženje se nastavilo na zajedničkom domjenku, kojeg su pripremile sestre u svojim prostorijama. Bend je svojom glazbom i pjesmom zabavljao prisutne goste, a na odlasku kućna poglavarica s. Salutarija Đula, simboličnim poklonom zahvalila je uzvanicima.

s. L. B.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve