Blagoslov kapele u misiji na Haitiju

Blagoslov kapele u misiji na Haitiju

Petak, 27. 6. 2014.

Dana Gospodnjeg 27. lipnja 2014. na svetkovinu Presvetog Srca Isusova u 16 sati u Port au Prince u misiji na Haitiju proslavili smo blagoslov naše kapelice posvećene Duhu Svetom. Ovaj dugo iščekivani dan, napokon je stigao.


Mi smo doduše željele da blagoslov bude na Duhove, ali iz više tehničkih razloga se to nije dogodilo. A danas vidimo da je to upravo bila Božja volja, jer smo blagoslov imale na dan Presvetog Srca Isusova kada slavimo i 40 godina od posvete naše Družbe Srcu Isusovu. Ovaj događaj još više nas je povezao sa sestrama u Sarajevu koje su se okupile kako bi proslavile ovu lijepu obljetnicu i ponovno se sklonile u Srce dragog Isusa.

Najprije smo imali blagoslov Kapelice te zatim sv. Misu koju je slavio mons. Julio Nau, salezijanac u koncelebraciji sa patrom Jacksonom Fabriciusom, morfontancem. Blagoslovu i sv. Misi su prisustvovali Janey Murphy, volonterka i djeca iz Centra. Djeca su još više uzveličala ovu svečanost svojim veselim i skladnim pjevanjem. Radost današnjeg dana i Srca koje se nastanilo u našoj kapelici dali su se vidjeti u očima nas sestara, djece, svećenika i naše drage Janey.

Pod sv. Misom mons. Nau je propovijedao o Srcu koje je svu svoju ljubav pokazalo prema nama ljudima, o Srcu koje je uzor svima nama. Također je djeci objasnio prisutnost dragoga i živoga Isusa u sestarskoj Kapelici koji i njih poziva da dođu riječima koja su napisana na samom ulazu Kapelice „Jesi isi a. l ap rele W - Isus je ovdje i zove te“ (Iv 11,28). Isus je upravo TU i zove nas sve da ga pohodimo i pomolimo se za svoje potrebe i za potrebe cijele Crkve, naših obitelji i naših bližnjih. Nakon sv. Mise, prve u našoj Kapelici, uslijedio je blagoslov kuće i Centra popraćen razdraganom pjesmom djece. Blagoslovivši prostorije u kojima boravimo i djelujemo nastavili smo druženje kod obiteljskog stola.

Drage sestre, radujemo se da smo upravo danas sa ovim lijepim i posebnim događajem mogle mislima i molitvama biti sa svima vama. U ovoj Kapelici i našoj Misiji mislimo na sve vas prateći vas molitvama kako bi svi zajedno mogli živjeti našu Karizmu koju nam u baštinu ostavi naš dragi Utemeljitelj.

Srce dragoga i Presvetog Isusa bilo nam uzor i nadahnuće u našem djelovanju.

Srcem i molitvom sa vama

Vaše s. Liberija Filipović i s. Ana Uložnik

  Vijesti - Sve