Proslava 40. obljetnice  posvete Presvetom Srcu Isusovu

Proslava 40. obljetnice posvete Presvetom Srcu Isusovu

Petak, 27. 6. 2014.

Split, (IKA) - Povodom 40. obljetnice posvete Družbe sestara Služavki Maloga Isusa Presvetom Srcu Isusovu, splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predvodio je svečano euharistijsko slavlje u crkvi sv. Križa u Splitu, na svetkovinu Presvetog Srca Isusova u petak 27. lipnja. 


„Vaša posveta Presvetom Srcu Isusovu traje puno duže od 40 godina i svoj dublji korijen ima u pobožnosti Presvetom Srcu Isusovu vašeg utemeljitelja Josipa Stadlera. Srce Isusovo puno je milosrđa i svaki čovjek je u njemu upisan, zato smo se danas i okupili na slavljenju, da bi mu zahvalili na toj beskrajnoj ljubavi", kazao je nadbiskup Barišić u uvodu.

Na misi su se okupile sestre Služavke Malog Isusa splitske Provincije, članovi Društva prijatelja Maloga Isusa te vjernički puk, a slavlje je pjesmom obogatio župni zbor.

„Sv. Ivan je kazao da je Bog ljubav i ljudskim riječima se ne može izraziti bolje od toga. No da bi zaista shvatili tko je Bog i što je ljubav, moramo kleknuti pod križem. Slaveći svetkovinu Presvetog Srca Isusova, slavimo zapravo Božju ljubav prema nama i zato nas ovaj dan poziva da padnemo ničice pred tim Otajstvom ljubavi", kazao je nadbiskup na početku homilije ustvrdivši da ta ljubav u potpunosti zahvaća ljudsku stvarnost, da je u neprestanom dijalogu sa svojim sinovima i kćerima, te da se svima očitovala u Isusu Kristu, u njegovom Presvetom Srcu. „Ova ljubav posebno se očitovala sv. Margareti Mariji Alacoque, po kojoj se raširilo štovanje Srcu Isusovu, a kojoj je Krist rekao da izgara od ljubavi prema svakom čovjeku. Toj ljubavi predao se i vaš utemeljitelj Josip Stadler i iz te ljubavi niknula je i vaša zajednica Služavki Maloga Isusa, zajednica sestara koje nastavljaju širenje ljubavi Presvetog Srca Isusova", naglasio je nadbiskup i nadodao kako je ta ljubav sposobna gledati u najdublje čovjekove provalije, duhovno i materijalno siromaštvo i u svakom čovjeku vidi Malog Isusa, dijete potrebno ljubavi, nježnosti i pažnje. Obraćajući se sestrama, kazao je da one znaju da se najprije treba pristupiti ljudima koji su daleko i pokazati im ljudsku i kršćansku ljubav, da bi potom oni mogli i htjeli pristupili k Isusu. „Vaša družba čini upravo taj hod do umornih ljudi. Zahvaljujući vašoj međusobnoj ljubavi i sestrinstvu, te bliskom odnosu s Gospodinom, vi imate snage otići drugima, vratiti im dostojanstvo, uzvisiti ih njegujući vlastitu poniznosti i posvjedočiti im ono najvažnije, Ljubav", zaključio je nadbiskup i pozvao svakog pojedinca, da dozvoli Kristu da zapali i njihovo srce te da, bez obzira na životne uloge koje žive, postanu produžena ljubav Presvetog Srca Isusova.

Na kraju slavlja župnik don Ivan Sučić zahvalio je nadbiskupu u svoje, i u ime sestara Služavki Maloga Isusa na blagoslovu i poticajnim riječima. Podsjetio je da sestre, kao i prijatelji Maloga Isusa koje predvodi s. Dolores Brkić, nakon mise kreću na hodočašće u Sarajevo na grob svog utemeljitelja sluge Božjega Josipa Stadlera.

  Vijesti - Sve