Blagoslov kipa Malog Isusa

Blagoslov kipa Malog Isusa

Subota, 28. 3. 2015.

 Župnik župe Dugopolje don Mirko Bitunjac, na svetkovinu Blagovijesti, blagoslovio je kip Malog Isusa, kojeg su donirali članovi DMPI-a  Dugopolje. Pred sam početak Euharistijskog slavlja, župnik je zahvalio Gospodinu Bogu za 125 godina postojanja družbe sestara Služavki Malog Isusa. U zahvalu je uključio i 20 god. postojanja društva Prijatelja Malog Isusa, kao i za 4 god postojanja DPMI- a u Dugopolju. 


Nabrojio je sve aktivnosti koje naše DPMI-a,pod vodstvom s. Eudoksije Franić, vrši u župi Dugopolje. U te aktivnosti spada: obilazak bolesnih, darivanje potrebitih, kupnja kipa Djeteta Isusa, uključivanje u aktivnosti koje se organiziraju na nivou DPMI-a u splitskoj provinciji sestara Sl. M. Isusa. U svojoj molitvi sve nas je preporučio zagovoru naše nebeske Majke, sa molbom i željom da ustrajemo u našoj karizmi, da i dalje u malenima i potrebitima naše Župe prepoznajemo Malog Isusa.

Za vrijeme sv. Mise članovi PMI-a čitali su misna čitanja i pjevali liturgijske pjesme. U homiliji don Mirko je osvijetlio bezuvjetnu vjeru Marije u Anđelove riječi, te istaknuo važnost vjere nas običnih ljudi prema Bogu i čovjeku. Nakon primljenog božjeg blagoslova svi skupa smo otpjevali pjesmu „Zlatnih krila“. Svečanost je bila veličanstvena, na čemu se zahvaljujemo dragom Bogu i našem Župniku.  Mali Isuse hvala ti za sve milosti koje nam dijeliš, čuvaj nas, naš narod i našu Župu, jačaj  nas svojim milostima i blagoslovom.- Živio Mali Isus! Uvijek u našim srcima!

Ljubica Caktaš, animatorica

  Vijesti - Sve