BLAGOVIJEST U STENJEVCU

BLAGOVIJEST U STENJEVCU

Petak, 25. 3. 2022.

Na svetkovinu Blagovijesti, Navještenja Gospodinova, u župi Uznesenja BDM bio je posebno svečani dan, molitvom ispunjen od 17 do 20 sati.

Budući da je taj dan papa Franjo posvećivao Bezgrješnom Srcu Marijinu Ukrajinu, Rusiju i cijeli svijet i mi smo se odlučili pridružiti toj molitvi od 17 sati u vrijeme kada je i počinjalo bogoslužje u Rimu. U crkvi smo molili krunicu i litanije Božjeg milosrđa, a nakon toga krunicu i litanije Nebeskoj Majci. Kako nam je dragi Bog podario lijepi dan, križni put i sveta Misa bili su u našem, već pomalo procvalom, Gospinom parku.

Uz mnoštvo vjernika, misno slavlje je predslavio župnik vlč. Vjekoslav Meštrić. Petkom su zajedničke misne nakane pa je jedna bila i za naše preminule prijateljice: Anku Ćalić, Maru Petrčić, Dragu Vavra i za sve preminule SSMI-a.

Na početku svete Mise cijeli Božji puk zajedno sa župnikom molio je molitvu Čina posvete Bezgrješnom Srcu Marijinu. U prigodnoj homiliji župnik nam je poručio da se ugledamo na našu Nebesku Majku i da se ne bojimo nikada reći Gospodinu "DA" i "Neka mi bude po riječi tvojoj".

Na kraju svete Mise župnik, uz upućenu čestitku nama PMI-a za naš Patron, pozvao je župljane da nam se pridruže u molitvi početka Velike Devetnice koja je bila odmah po svetoj Misi. Nakon molitve, zahvalili smo svima koji su ostali s nama na našoj molitvi i pozvali ih da se još malo podružimo u našem Gospinom parku.

Gordana Vučur, PMI - Stenjevec

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve