Blagovjest u župi sv. Ivana Krstitelja, Zagreb

Blagovjest u župi sv. Ivana Krstitelja, Zagreb

Petak, 25. 3. 2022.

Za  Naviještenje Gospodinovo, Blagovijest, naš velik dan, Prijatelj Malog Isusa pripremali su se s velikom radošću. Prije blagdana imali smo trodnevnicu na kojoj smo se uz razmatranja i molitvu pripremali te u svojim mislima i srcu probirali sve trenutke i zbivanja kroz koje je sveta Majka Marija i sama prolazila.

Obzirom da na Blagovijest  kandidati za ulazak u Društvo Prijatelja Malog Isusa daju svoje pristupnice, za njih smo organizirali poseban susret. Tako je susret budućih članova i simpatizera Prijatelja Malog Isusa Zagreb, Nova Ves bio 23. ožujka 2022., započeo je svetom misom, a potom se nastavio u župnoj dvorani. Susretu su prisustvovali simpatizeri Prijatelja Malog Isusa i budući članovi Prijatelja Malog Isusa.

Uz osobno predstavljanje s. Marte i animatorica te predstavljanje rada PMI, njihovog djelovanja u župi i van župe te upoznavanja sa StatutomDruštva, konkretnije je osviješteno djelovanje i svrha PMI. Sve prisutne osobe su se predstavile te dale kratak osvrt i razlog zašto sada ili u budućnosti žele postati Prijatelji Malog Isusa. Upoznati su s obavezama i dužnostima članova, a svi oni već i sudjeluju u molitvama i radionicama te se već dulje vrijeme uključuju i u aktivnosti.

Samo slavlje blagdana Navještenja Gospodjega, Blagovjesti, započeo je  25.3.2022. u 17 h molitvom Gospine krunice uz razmatranja za svaku izrečenu Zdravo Mariju, početkom velike devetnice Isusovu rođenju te  križnim putem.

U 18.30 započela je sveta misa koju je vodio naš župnik, vlč. Ivan Lastovčić i sam član PMI. Tijekom svate mise, nakon svete pričesti, sve kandidatice (ove godine smo vrlo sretni jer ih ima 6!) predale su svoje pristupnice, polažući ih na oltar naše Majčice. Nakon toga su svi prisutni Prijatelji Malog Isusa pristupili oltaru te imali obnovu obećanja koju je predvodila s. M. Petra Marijanović, provincijalka zagrebačke provincije Služavki Malog Isusa. Svi smo bili iskreno sretni i sa zahvalnošću ponavljali svoj HOĆU na postavljena pitanja. Svaki HOĆU bio je sve glasniji i sve više nas je zbližio u ljubavi prema Malom Isusu te svime što se očekuje od Prijatelja Malog Isusa.

Blagoslov tih obnovljenih obećanja nosimo u srcima, a zahvalnost i poniznost Majke Marije i Malog Isusa plamen je u našem srcu. Na svetoj misi smo molili i molitvu pape Franje za posvećenje Rusije i Ukrajine Bezgrešnom Srcu Marijinu.

Nakon svete mise, okupili smo se u župnoj dvorani u zajedništvu kojim smo produžili ovaj svečani dan.

Sretni smo što su Prijatelji Malog Isusa u našoj župi tako lijepo primljeni i što kod župljana bude želju da nam se pridruže.

Živio Mali Isus – uvijek u našim srcima!

Sandra Šulj, PMI Sveti Ivan Krstitelj,
Zagreb - Nova Ves

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve