Proslava patrona Društva u župi sv. Vida u Pitomači

Proslava patrona Društva u župi sv. Vida u Pitomači

Petak, 25. 3. 2022.

Na svetkovinu Blagovijesti - Navještenja Gospodinova, na dan kada se Crkva s radošću sjeća događaja koji je promijenio tijek ljudske povijesti, kao Prijatelji Maloga Isusa u zajedničkoj radosti svih okupljenih vjernika slavili su svoj Patron.

Molitveno zajedništvo započeli su točno u 17 sati uz zvuk zvona s tornja župne crkve kako bi se duhovno sjedinili sa sv. Ocem u Rimu koji je u isto vrijeme započeo Pokorničko bogoslužje s Činom posvete.

Molitvu prvog dana Devetnice završili su svečanom obnovom obećanja. Misno slavlje predvodio je vlč. Siniša Preiner, župnik. Na kraju misnog slavlja, Župnik je izmolio Čin posvete Bezgrješnom Srcu Marijinu. Svatko je sudjelovao srcem punim čežnje i vapaja da se vrati mir u Ukrajinu. Lijepo je biti dionik divnih događaja. Još je jače i važnije biti dionik sveopće Crkve sada  kad u ovome dramatičnim času uzdiže Bogu, po Njegovoj i našoj Majci, bolni vapaj svih patnika i moli za prestanak nasilja te da bi preporučila budućnost čovječanstva Kraljici mira.

Nakon misnog slavlja, zajedništvo su nastavili u župnoj dvorani radosni što su im se pridružili bračni par Tomo i Branka Filipović. Nakon pročitanih čestitki ravnateljice Društva s. Irene Olujević i pročelnice za DPMI zagrebačke provincije, s. Kristine Maslać, slijedilo je ugodno druženje.

Antonija Đurišević, PMI
župe sv. Vida, Pitomača

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve