„Bog te ljubi“ - duhovna obnova za djevojke

„Bog te ljubi“ - duhovna obnova za djevojke

Nedelja, 2. 3. 2014.

U „Kući Navještenja“ sestara Služavki Maloga Isusa na Gromiljaku od 28. veljače do 2. ožujka 2014. godine održana je duhovna obnova pod motom „Bog te ljubi“. Na duhovnoj obnovi su sudjelovale djevojke iz župe Domanovići – njih 32 koje su došle autobusom, Novi Travnik 4 i Kiseljak 3. Susret je vodio don Jakov Kajinić, s. Danica Bilić i s. Ružica Ivić. Cilj susreta bio je potaknuti mlade u njihovom daljnjem životnom putu i tako ih učvrstiti u njihovoj vjeri.


Duhovna obnova je započela u večernjim satima 28. veljače molitvom i pjesmom u velikoj kućnoj dvorani. Svim sudionicima obratio se don Jakov sa izlaganjem svoje teme „Izgubljeni sin“ Svojim izlaganjem don Jakov nam je želio pobliže objasniti da čovjek bez Boga nije čovjek jer kada čovjek u tišini i molitvi stane pred Bogom i razmisli o tome što piše u njegovu srcu osjetit će u sebi Božju poruku koja je namijenjena samo njemu. Uz don Jakova svoje poticajne misli uputile su nam  s.Danica i s. Ružica koje su nas svojom pozitivnom energijom, ljubavlju i dobrotom na neki način još više približile Bogu. Sudionici susreta bili su podijeljeni na pet grupa u kojima su iznosili svoje osobno mišljenje o ponuđenoj temi „Izgubljeni sin“. Nakon toga bila su izvješća u obliku scenskog prikaza uz poruke svake skupine. U popodnevnom dijelu programa doživjeli smo prekrasan ispit savjesti koji je pripremila s. Danica. Zatim smo pristupili sakramentu svete ispovijedi pomireni jedni s drugima u zagrljaju s Ocem. U svetoj misi koju je predvodio don Jakov svirali su mladi iz župe Domanovići.

U nedjelju 2. ožujka 2014. održana je sveta misa u župi „Imena Marijina“ koju je predslavio biskup Pero Sudar. U svojoj propovijedi govorio je o povezanosti života između Boga i čovjeka. Podsjetio nas je na riječi koje je Isus govorio dok ga je đavao kušao “Ne živi čovjek samo o kruhu nego od svake riječi koja izlazi iz Božji usta“. Poslije misnog slavlja uslijedio je kratki predah uz ručak koje su pripremile naše sestre. Svi su bili u dobrom i vedrom raspoloženju. U popodnevnom programu sudionici su iznosili svoje dojmove  susreta  pod nazivom „ Bog te ljubi.“

Sudionica susreta iz Domanovića

  Vijesti - Sve