Čestitka Prijateljima Maloga Isusa za Blagovijest i patron Društva

Čestitka Prijateljima Maloga Isusa za Blagovijest i patron Društva

Srijeda, 25. 3. 2020.

Blagovijest, 25. ožujka 2020.

 

Živio Mali Isus!

Poštovane Sestre i dragi Prijatelji Maloga Isusa!

Danas Crkva slavi svetkovinu Navještenja Gospodinova - Blagovijesti. Slavi je u skrovitosti tiho i neznatno kao što ju je slavila Blažena Djevica Marija po prvi put u Nazaretu.

Nadali smo se na ovaj veliki dan kada je započelo naše spasenje dostojanstveno proslaviti naš patron i 25. obljetnicu osnutka Društva Prijatelja maloga Isusa. Sve pripreme su bile pri kraju. Molili smo i iščekivali ovaj blagdan kao i našu vanjsku proslavu koja je trebala biti u subotu 28. ožujka u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu.

Gospodin je želio drugačije...

Želio je da zastanemo, da se povučemo u svoje domove, u svoja srca i da promišljamo o Božjim planovima, Božjoj volji sa svima zajedno i svakim od nas posebno...

Još ne znamo što nas sve čeka...

Kod događaja Navještenja kako nam ga opisuje sv. Luka, vidimo da to nije znala ni Djevica Marija. Jednostavno, Bog joj je svaki dan po svojim Pismima ukazivao na samo jedno - izvršiti volju Očevu, što je Marija naša Majka i učinila.

Neka nas ova velika svetkovina Blagovijesti pouči: kao Marija prihvatiti i izvršiti volju Božju, kao Marija ljubiti, kao Marija služiti, kao Marija slijediti našeg Spasitelja u našim obiteljima koje su sada sveti prostori u kojima možemo i trebamo posebno slaviti Boga i utjecati se u moćni zagovor Majke Marije.

Molimo za cijeli svijet, sve narode, za Crkvu, za bolesnike oboljele od teške bolesti koja hara u ovom vremenu, za sve koji su blizu bolesnicima, za sve umrle. Molimo za sve nastradale u potresu, sjetimo se posebno naših sestara iz Generalne kuće, iz samostana Antunovac u Novoj vesi, iz samostana sv. Josipa na Črešnjevcu i svih Prijatelja Maloga Isusa koji su doživjeli strahote teškog potresa.

Ostanimo ujedinjeni u molitvi s Isusom i Majkom Marijom.

U ime časne majke s. Marije Banić, sestara iz Vrhovne uprave Družbe, članica Vrhovne uprave Društva PMI želim svima blagoslovljenu svetkovinu Blagovijesti i 25. obljetnicu postojanja vjerničkog Društva Prijatelja Maloga Isusa!

Neka je naš život i sve što jesmo samo na slavu Božju.

Ostajem u duhu i molitvi sa svima, vaša Isusu i Mariji

s. Ana Marija, ravnateljica DPMI

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve