Upute sestrama Vrhovne glavarice Družbe u vremenu pandemije coronavirusa

Upute sestrama Vrhovne glavarice Družbe u vremenu pandemije coronavirusa

Srijeda, 25. 3. 2020.

Vrhovna glavarica Družbe s. Marija Banić, obratila se sestrama povodom pandemije coronavirusa.


Svetkovina Sv. Josipa, 2020.

Drage moje sestre,

Kako znate, nalazimo se u općoj opasnost za naše tjelesno zdravlje,od nevidljivog neprijatelja koji ranjava, a nerijetko  i ubija. Stoga vas pozivam na razboritost i poslušnost uputama danim od civilnih i crkvenih vlasti. Nemojmo biti preuzetne.

Nema mjesta panici, strahu, ni  obeshrabrenju, jer ništa nam se u životu ne događa bez Božjeg pripuštenja, zar Bog nije rekao da nam ni vlas s glave ne pada bez Njegova znanja, stoga sve što nas u životu snađe, ma kako nam bilo nerazumljivo i teško prihvatljivo  je za neko naše dobro. Tako i ovu kušnju, trebamo prihvatiti iz Božje ruke.

Osim toga, zar nije nužno obraćenje cijelog čovječanstva? Zar nismo sišli s puta Božjega?

Nemojmo dopustiti, da ne iskoristimo ovu priliku, za obraćenje i povratak Gospodinu. Naše aktivnosti su smanjene i imamo više vremena za ono bitno, za besmrtnu dušu.

Molimo jedna za drugu, za naše obitelji iz kojih smo potekle, za naš hrvatski narod, za sve pogođene ovim teškim virusom,  za sve koji izlažu opasnosti svoje živote da bi spasili život drugih. Budimo kao David koji se je zauzeo za svoj narod kad je vidio anđela koji je ubijao (Usp. 1 Sam 24,17). Priznajmo Bogu svoje grijehe i grijehe naroda moleći od Boga milost i milosrđe.

Nikada ne zaboravimo da pogibeljniji od ovog virusa je grijeh. Ovaj virus nas lišava ovozemaljskog života, dok  nas grijeh lišava vječnog života. I ova nevolja koja nas je snašla je  poziv na obraćenje. Stoga vas pozivam posebno na molitvu za obraćenje grješnika i za umiruće. Kroz dan kad tko stigne ili ako želite zajednički molimo 50-ti psalam „Smiluj mi se Bože…“ za oproštenje i izbavljenje od zla koje nas je snašlo i tri puta „Slava Ocu…“ u zahvalu za sve milosti.

Svih vas pozdravljam i za sve se molim vaša u Malom Isusu

s. M.  Marija Banić, vrhovna glavarica

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve