Čestitka pape Franje za 125. obljetnicu Družbe SMI

Srijeda, 28. 10. 2015.

Družba sestara Služavki Maloga Isusa, 25. listopada 2015. u katedrali Srca Isusova u Sarajevu proslavila je 125. obljetnicu svoga utemeljenja. Na kraju Euharistijskog slavlja čestitku pape Franje upućenu preko Državnog tajnika kardinala Petra Parolina pročitao je mons. Tomo Knežević. Čestitka je primljena preko apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj mons. Alessandra D'Errica, a prenosimo ju u cijelosti:


 


Poštovana Časna Majka
M. Radoslava RADEK
Vrhovna uprava Družbe sestara Služavki Malog Isusa
ZAGREB

U prigodi 125. obljetnice osnutka Vaše cijenjene Družbe, Sveti Otac Papa Franjo duhovno se pridružuje proslavi ovog velikog događaja. Petrov nasljednik želi da Vaše redovničko služenje, kako u hrvatskom narodu tako i u sveopćoj Crkvi i dalje doprinosi izgradnji Kristova kraljevstva, te moli Duha Svetoga za ustrajno i uvjerljivo naviještanje Radosne Vijesti. Po primjeru Vašega utemeljitelja, časnoga Sluge Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera, hrabro prenosite ljubav Krista Gospodina onima koji su vaše majčinske nježnosti i pažnje najpotrebniji, te se možda nalaze odbačeni na periferiji svijeta. Budite svjedokinje zajedništva, odvažite se biti prisutnima čak i ondje gdje postoje razlike i napetosti, budite vidljivi znak prisutnosti Duha Svetoga koji ulijeva u srca žarku želju, da svi budemo jedno. Samo ćete tako, spominjući se s ponosom dične prošlosti, osigurati opstojnost Vaše Družbe i u budućnosti.

Dok zaziva nebeski zagovor Blažene Djevice Marije, Vrhovni Svećenik se preporuča da molite za Njega i Njegovo služenje sveopćoj Crkvi te vama, poštovane časne sestre, kao i svima prisutnima na svetome slavlju udjeljuje zamoljeni Apostolski Blagoslov.


Kardinal Petar Parolin 
Državni tajnik Njegove Svetosti

  Vijesti - Sve