„Da, lice tvoje, Gospodine, ja tražim.“ (Ps 27,8)

„Da, lice tvoje, Gospodine, ja tražim.“ (Ps 27,8)

Nedelja, 27. 11. 2022.

U subotu, 26. studenog 2022., uoči došašća, u Samostanu „Betlehem“ na Kraljevcu održana je duhovna obnova za PMI zagrebačke provincije.

Duhovnu obnovu vodio je fra. Josip Ivkić, OFM,  na temu „Da, lice tvoje, Gospodine, ja tražim.“ (Ps 27,8)

            Fra Josip je sudionicima kroz dva poticajna nagovora nastojao približiti Božje lice u svakodnevici – u licima braće i sestara, u licima redovitih trenutaka i događaja.

Nakon nagovora, animatori i ostali članovi razdijelili su se u nekoliko skupina gdje su zajednički prokomentirali i iznijeli svoje dojmove, svjedočanstva i životne situacije u kojima su se pronašli tražeći lice Gospodnje. Svi su imali veoma slična razmišljanja koja su kasnije iznijeli u zajedničkom osvrtu: da lice Božje tražimo i nalazimo u svim našim životnim situacijama, u potrebi za malene, siromašne i nemoćne, u našim bližnjima i u licu svakog čovjeka. Svi vape i traže nadu i mir u svijetlu istinskom koje prosvjetljuje svakog čovjeka, u našem Spasitelju Isusu.

Uslijedilo je euharistijsko slavlje koje je također predvodio fra Josip Ivkić. Na svetoj misi duhovnoj se obnovi pridružila i s. M. Emanuela Pečnik, provincijska glavarica.

Nakon okrepe u samostanskoj blagovaonici, bilo je zajedničko klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom i prilika za svetu ispovijed. Okrijepljeni Božjom riječi i blizinom, Prijatelji Malog Isusa su se ispunjeni vratili svojim kućama.

Živio Mali Isus!

 

Ditka Ferić, PMI Pitomača

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve