Dan Milosrdne ljubavi među starijima i nemoćnima u Kloštru Podravskom

Dan Milosrdne ljubavi među starijima i nemoćnima u Kloštru Podravskom

Srijeda, 1. 6. 2022.

Na  mnogim susretima Prijatelja Malog Isusa župe Svetog Benedikta i Žalosne Gospe iz Kloštra Podravskog, uz razgovor i druženje došli smo do spoznaje da imamo mnogo starih i nemoćnih naših župljana do kojih nismo mogli doći zbog nastale situacije s pandemijom Covid19. Zaključili smo kako bi bilo dobro i potrebno posjetiti ih i donijeti im malo radosti i blagoslov Malog Isusa u njihove samotne domove. Vrlo brzo smo pronašli imena i adrese potrebitih uz pomoć našeg župnika. Budući smo malo mjesto, gotovo svi se međusobno poznajemo, vrlo smo brzo organizirali timove po nekoliko članova i krenuli u djelovanje. Pet timova krenulo je u obilazak starijih, bolesnih i nemoćnih već u nedjelju 29. svibnja i okrunilo apostolat na sam Dan milosrdne ljubavi 31. svibnja.

Susreti  sa starijim i bolesnim župljanima bili su vrlo emotivni. Našim je župljanima bilo najdraže što im je netko došao, netko tko ih je strpljivo saslušao i uputio im koju riječ. Svi su bili razdragani, a u njihovim očima, često zacakljenim od suza, mogla se pročitati neizmjerna zahvalnost. Upravo u svakome od njih prepoznali smo potrebu Malenog Isusa.

Ovakvi susreti i posjeti imaju mnogostruku korist! Ponajprije, radost imaju  mnogi usamljeni koje smo posjetili. Uljepšali smo im dan i podijelili s njima svijest da nisu sami, da još uvijek netko misli na njih.  A, mi? Mi smo otišli iz njihovih domova  ispunjena srca,  puni radosti što smo pomogli onima kojima je pomoć potrebna.  Na kraju, u dogovoru sa našim župnikom i pastoralnim vijećnicima organiziran je prijevoz, svima koji žele i mogu, na euharistijsko slavlje povodom spomendana sv. Antuna Padovanskog koji se u našoj župi štuje i slavi na vrlo svečan način! Radujemo se novom susretu!

Marija Bobonj, PMI  Kloštar Podravski

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve