Dan bolesnika

Dan bolesnika

Subota, 9. 2. 2013.

Povodom spomendana Gospe Lurdske, zaštitnice bolesnika,  služena je 9. veljače (umjesto 11. veljače) 2012. godine  u Kući Navještenja sestara Služavki Maloga Isusa u Gromiljaku sveta misa za bolesne, nemoćne i zdravstveno osoblje župe Gromiljak, koju je predvodio vlč. Jakov Pavlović, u koncelebraciji s preč. Markom Perićem, gromiljačkim župnikom i vlč. dr. Michelom Capasso, rektorom nadbiskupijskog misijskog međunarodnog sjemeništa „Redemptoris Mater„ iz Sarajeva-Vogošća.


Veći broj bolesnika i njihove pratnje bili su dionici svetoga misnog slavlja i zajedničke molitve za dar osmišljenja patnje bolesti i nemoći, koja je dragocjena u očima Božjim ako se iz ljubavi podnosi. Na početku svete mise sviju je pozdravio župnik preč. Marko i  zahvalio na sudjelovanju u proslavi Gospe Lurdske.   

U svojoj propovijedi vlč. Jakov je istakao lik Blažene Djevice Marije, koja je svojim majčinskim zagovorom blizu svakoj ljudskoj patnji i nevolji.  Posebno je blizu bolesnima i nemoćnima, a to je i pokazala na osobit način u svetištu u Lurdu, gdje su po njezinu zagovoru mnogi našli utjehu, duševno i fizičko ozdravljenje te mir duše. Istakao je i Gospine štovatelje, među kojima na osobit način slugu Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera, prvog vrhbosanskog nadbiskupa i utemeljitelja Družbe sestara Služavki Maloga Isusa. Velikom ljubavlju i zauzetošću  pomagao je svima, posebno bolesnima i siromasima. Velečasni Jakov pozvao je bolesnike da se utječu zagovoru Gospinu, a svima koji njima pomažu, da u tom služenju otkriju ljepotu i uzvišenost kršćanke ljubavi. Liturgijsko slavlje uzveličali su pjevanjem i sudjelovanjem u misnim čitanjima i molitvi vjernika Prijatelji Maloga Isusa, pod ravnanjem s. Marinele Zeko.

Nakon svete mise također su Prijatelji Maloga Isusa izveli prigodni program i nastavilo se druženje u radosnom ozračju.  

  Vijesti - Sve