Posjet štićenicima doma ‘‘sv. Rafael’’  za Svjetski dan bolesnika

Posjet štićenicima doma ‘‘sv. Rafael’’  za Svjetski dan bolesnika

Subota, 9. 2. 2013.

Dana 9. veljače 2013., uoči blagdana bl. Alojzija Stepinca i Svjetskog dana bolesnika koji se slavi na blagdan Gospe Lurdske, PMI Druge gimnazije Split i PMI župe Krilo Jesenice posjetili su štićenike doma ''Sv. Rafael'' u Solinu kojeg vode sestre Služavke Malog Isusa. Uz prigodne poklone, pjesme, igru i molitvu obostrana radost u srcu i na licima nije mogla proći nezamijećeno


''Idi pa i ti čini tako!'' (Lk 10,37) geslo je za Svjetski dan bolesnika u pismu pape Benedikta XVI.

Evanđeoska poruka milosrdnog Samaritanca želi nam pomoći shvatiti Božju ljubav prema svim ljudima, osobito bolesnima i patnicima bilo koje vrste.

Sluga Božji Josip Stadler ostavio nam je konstantni poziv IMAJ SRCE, a sam nam je uzor velikog Samaritanca prema sirotinji, bolesnima i patnicima.

Prijatelji Malog Isusa potaknuti evanđeoskom riječi Pape u ovoj Godini vjere nastavljaju biti milosrdni Samaritanci prema svojim bližnjima posjećujući i pomažući jer: ''Mjera čovječnosti se određuje na osnovu toga kako se društvo i pojedinac odnose prema trpljenju i onima koji trpe.'' (papa Benedikt XVI.)

Cilj koji je imao bl. papa Ivan Pavao II. kad je utemeljio ovaj dan 1992. je potreba senzibilizirati Božji narod i građansko društvo za svijet patnje i samim bolesnicima pomoći vrednovati svoje trpljenje.

Sreća je jedina stvar koja se množi kada se dijeli i to smo osjetili na svojoj koži, jer kako je rekao jedan od najvećih umova na svijetu, Albert Einstein:  ''Što god da je Bog ili dobrota u svemiru, ona mora djelovati i izraziti se kroz nas. Ne možemo stajati po strani i pustiti Boga da obavi posao.''

Antonela Barun
Kristina Lovrić
PMI, II. gimnazija Split

  Vijesti - Sve