Dan bolesnika u samostanu “Antunovac”

Dan bolesnika u samostanu “Antunovac”

Srijeda, 11. 2. 2015.

Dan bolesnika je ustanovio blagopokojni papa sveti Ivan Pavao II. 1992. godine te odredio da se obilježava na blagdan Gospe Lurdske u čijem se svetištu okupljaju mnogi bolesnici i potrebnici. I mi smo u našem domu u Novoj vesi obilježile taj dan prigodnom trodnevnicom.


Prve večeri je s. M. Petra Marjanović pripremila prezentaciju sa citatima psalama i slikama iz života naših štićenica u domu. Druge večeri je s. M. Martina Vugrinec prenijela poruku pape Franje za ovogodišnji 23. dan bolesnika, a potom smo pogledale prezentaciju „Vlak života“.

Na sam Dan bolesnika, ujutro je štićenice svojim posjetom obradovala č. majka s. M. Radoslava Radek, za ručak provincijalka s. M. Katraina Penić-Sirak, a popodne u 16 sati imale smo svetu Misu pod kojom su sve štićenice primile bolesničko pomazanje. Svetu Misu je vodio vlč. Josip Radelja koji je štićenicama doma uputio utješne i ohrabrujuće riječi stavljajući im pred oči primjer predanja Božjoj volji i preporučio ih zagovoru Blažene Djevice Marije. No uputio je poticajne riječi i svima nama koje brinemo za njih istaknuvši kako služiti ljudima često bude teško i zahtjevno te iziskuje trpljenje, ali je ujedno to veliki blagoslov i put koji vodi ka posvećenju. Na Svetoj Misi su nam se pridružile i Prijateljice Malog Isusa iz naše župe.

Sve smo zaokružili radosnim druženjem uz pjesmu, šalu i međusobnu zahvalnost. Zahvaljujemo i Gospodinu na darovima kojima nas obogaćuje u služenju potrebnima i molimo snagu za nastavak tog Njegovog djela kao i za blagoslov i radost svake povjerene nam štićenice.

  Vijesti - Sve