Dan Družbe sestara Služavki Maloga Isusa u Slavonskom Brodu

Dan Družbe sestara Služavki Maloga Isusa u Slavonskom Brodu

Četvrtak, 24. 8. 2017.

U subotu, 26. kolovoza 2017. održat će se  Dan Družbe sestara Služavki Maloga Isusa u Slavonskom Brodu, u rodnom gradu i župi sluge Božjega nadbiskupa dr. Josipa Stadlera i utemeljitelja Družbe.


Molitveno-meditativni program u župnoj crkvi krštenja Sluge Božjega posvećenoj Gospi Brze Pomoći započinje u 10.15 sati. Svečanu Misu u toj središnjoj gradskoj župi i svetištu u 11 sati predvodit će đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić. Očekuje se više od sto sestara iz svih triju provincija, napose ovogodišnjih slavljenica redovničkoga zavjetovanja i jubileja među kojima je i vrhovna glavarica Družbe s. M. Radoslava Radek.

Na kraju Mise vrhovna glavarica s. Radoslava Radek najavit će „Stadlerovu godinu“ za sljedeću godinu – 175 godina njegova rođenja, 150 godina svećeničkoga ređenja, te 100 godina smrti.

Sestre će u popodnevnim satima nastaviti svoj program u gradu, a završiti ga procesijom od župne i proštenišne crkve Gospe Brze Pomoći do spomenika Sluzi Božjem na Stadlerovom trgu, u blizini mjesta njegove rodne kuće, te pohodom franjevačkoj crkvi Presvetoga Trojstva u koju je Sluga Božji također rado odlazio. Predviđen je i pohod grobovima roditelja Sluge Božjega i pokojnih sestara na brodskom groblju. (SMI)

  Vijesti - Sve