„Dan otvorenih vrata“ u samostanu „Antunovac“

„Dan otvorenih vrata“ u samostanu „Antunovac“

Nedelja, 26. 2. 2017.

Dan Gospodnji, 26. veljače 2017., zainteresirane punoljetne djevojke imale su priliku provesti sa sestrama u samostanu „Antunovac“ u Novoj vesi.

Kroz nedjeljni dnevni red sestara djevojke su izbližega promatrale način života jedne konkretne redovničke zajednice. Dnevni je red uključivao Euharistijsko slavlje, Gospinu krunicu i molivu srednjeg časa te zajednički obrok sa sestarskom zajednicom.


S. M. Marta Vunak u dopodnevnim je satima kroz prezentaciju progovorila o tijeku nastanka Družbe, njenom razvoju kroz različite povijesne okolnosti te današnjem apostolatu. Nakon ručka slijedio je posjet Domu za starije i nemoćne u sklopu samostana, gdje su štićenice podijelile svoje iskustvo dolaska i svakodnevice u zajedništvu sa sestrama. Djevojke su imale priliku razgledati prostor Dječjeg vrtića „Cvjetnjak“ i čuti nekoliko riječi o njegovom programu i načinu rada. Ostatak kratkog popodneva protekao je „na kavi“ sa sestrama, gdje se razgovaralo o pozivu, redovništvu, svedočenju vjere i drugim zanimljivim i bitnim temama.

Susret je završio klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

  Vijesti - Sve