Dani kruha u vrtiću „Mali Isus“ - Metković

Dani kruha u vrtiću „Mali Isus“ - Metković

Četvrtak, 18. 10. 2018.

Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se svake godine tijekom listopada. Obilježavanje Dana kruha u vrtiću pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša, upoznavanju i očuvanju biološke raznolikosti Hrvatske, podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani, a temelji se na izgrađivanju stavova i stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa djeteta i prirode.


Cilj obilježavanja Dana kruha bio je upoznavanje djece s procesom nastanka kruha, upoznavanje s vrstama voća i drugim plodovima jeseni te promicanje zdrave prehrane.

U srijedu, 17. listopada, naš je svečani stol bio bogat pekarskim proizvodima koje su djeca izradila zajedno s roditeljima u svojim domovima. Nakon prigodne recitacije i pjesme, fra Ante Bilokapić, župnik župe sv. Ilije, blagoslovio je sve proizvode i plodove. Nakon blagoslova, uslijedilo je zajedničko druženje.

U vrtiću rade s. Lucija Jaganjac i s. Magdalis Krnjača. Aranžmane i cijeli program zajednički su osmislile, na radost djece i njihovih roditelja.

Ovaj događaj opisan je  i na web stranici grada Metković, koja je može otvoriti OVDJE.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve