Dani otvorenih vrata vrtića „sveti Josip“ u Vitezu

Dani otvorenih vrata vrtića „sveti Josip“ u Vitezu

Petak, 24. 3. 2023.

U vrtiću „sveti Josip“ u Vitezu započeli su dani otvorenih vrata koji su trajali od 13. ožujka do 17. ožujka 2023. godine.

U ponedjeljak, 13. ožujka 2023. godine s početkom u 16h održano je predavanje na temu: „Razvojne karakteristike govora djece predškolskog uzrasta“. Predavačica je bila dipl. defektologinja i logopedica Ružica Grujo.

Prilika je bila čuti osobna iskustva koja su se međusobno razmjenjivala, razgovaralo se o utjecajima ekrana u ranom uzrastu djeteta, ulozi roditelja u dječjem razvoju, stvaranju neuronskih veza u mozgu, sve to uz ugodnu i opuštenu atmosferu, u želji da obogate svoja znanja o ovoj temi koja je, posebno u današnjem vremenu, izuzetno važna.

U srijedu, 15. ožujka 2023. godine s početkom u 16h održana je duhovna obnova povodom obilježavanja zaštitnika našega vrtića „sveti Josip“ pod vodstvom s. M. Danice Bilić.

Razgovorom je istaknula značaj svetoga Josipa koji je kao Božji odabranik, poočim Isusa Krista, simbol očinske figure i neizrecive ljubavi prema obitelji. Roditeljska ljubav je najjača ljubav i kroz današnju duhovnu obnovu prisjetili su se da je svima zadaća upravo zaštita onih najmanjih i najiskrenijih jer kako reče s. Danica “Kada ti je obitelj na prvome mjestu onda ti je sve na pravome mjestu.“

U četvrtak, 16. ožujka 2023. godine s početkom u 10h održana je likovna radionica. Na toj likovnoj radionici za djecu i roditelje pa čak i djedove desio se spoj dječje kreativnosti i mašte s pojačanjem i podrškom od strane njihovih najdražih. Smijeh, radost, ponos i zadovoljstvo svih sudionika kao i odgajateljica našega vrtića bio je prisutan u tolikoj mjeri da se pozitivna atmosfera osjetila kroz cijeli današnji dan. Stvorile su se divne uspomene i umjetnička djela koja ostaju kao podsjetnik na te divne dane. Kreativnost se može definirati kao kontinuirani proces za koji je najbolja priprema sama kreativnost. Zato su potaknuti proljećem koje nam se bliži za svoju inspiraciju upotrijebili upravo proljetne motive i jačali svoju kreativnost i maštu. Nadamo se da će u nastavku biti još prilika za ovakva druženja na radost svim mališanima i njihovim roditeljima koji nisu  mogli sakriti oduševljenje.

Kao završnica naših Dana otvorenih vrata povodom obilježavanja dana vrtića i zaštitnika „svetog Josipa“ u petak, 17. ožujka 2023. godine za sve zainteresirane posjetitelje vrata vrtića bila su otvorena kako bi se upoznali s radom, prostorijama vrtića i družili s našim mališanima. Uz roditelje i zainteresirane buduće korisnike, posebno smo zahvalni za posjet kolektiva Doma za stare i nemoćne osobe „sveti Josip“ u Vitezu koji su nas posjetili u velikom broju. Njihovom posjetom zaokružen je tjedan posvećen obilježavanju našeg zaštitnika, sve u želji da se što više međusobno družimo, približimo jedni drugima i jačamo našu suradnju.

s. M. Rita Oborović

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve