Dijeliti i blagovati Božju Ljubav

Dijeliti i blagovati Božju Ljubav

Subota, 15. 12. 2012.

Adventski su dani vrijeme priprave za Božić, vrijeme koje nas na poseban način potiče na bliskost s Bogom, na radost susreta s Njim, na zahvalnost za Njegovu milosnu ljubav i puninu Njegove dobrote. Prilika je to da u ozračju božanske ljubavi i nade u svojim srcima obnovimo sliku Božju, da mu se približimo molitvom, rastom u vjeri, kako bi ispunjeni snagom Duha Svetoga ljubili brata čovjeka. To je zadaća svakog kršćanima, uvijek i sada biti Kristovo svjetlo, dijeliti sreću, radost koja izvire iz srca, dijeliti i blagovati Božju ljubav, vjerovati mu, živjeti vjeru koja je ljubavlju djelotvorna. 


Kad se srca slože, milost Božja čudesno djeluje i donosi obilne plodove. Taj divni osjećaj radosti ljubavi, koja se čudesno umnažala, osjetile smo i mi župljanke omiške Župe Sv. Mihovila Arkanđela, koje smo u subotu 15. prosinca 2012. upriličile susret Prijatelja Malog Isusa i posjetile štićenike o kojima u svom samostanu skrbe Sestre Služavke Maloga Isusa u Omišu. 

U veselom druženju s našim domaćinima, vrijednim sestrama i njihovim štićenicima, uz božićne pjesme i molitvu, razgovor ugodni i kolačiće vrijeme je brzo prolazilo.

Svi smo bili ispunjeni milošću Kristove ljubavi koja je te  kišne subote  na poseban način zasjala u našim srcima.

Neka svako naše srce bude kolijevka čista i bijela, topla i ponizna, uvijek spremna za Malenog Isusa! 

I ne zaboravimo riječi Sv. Pavla : „Bog nas je stvorio za dobra djela u Kristu Isusu!“( Ef 2,10)

Živio Mali Isus!

Branka Mlinar, PMI Omiš

  Vijesti - Sve