Dječja radost na moru

Dječja radost na moru

Nedelja, 3. 7. 2016.

Putovanje koje se pamti…

Dok je za većinu odlazak na more u ljetnim mjesecima najnormalnija pojava, nerijetko i način ubijanja dosade, za čitav niz obitelji iz Bosne i Hercegovine  ovaj jednostavni životni užitak gotovo je nezamisliv luksuz. E, pa upravo je tu činjenicu  promijenio projekt Dječja radost na moru, koji traje već nekoliko godina, a kojeg realiziraju Sestre Služavke Maloga Isusa iz Gromiljaka. 


Tko je pokrovitelj projekta? Dobri i velikodušni dobročinitelje gospodin Joško Berker iz Kaštel Kambelovca kod Splita. On i njegova obitelj daruju djeci ovu nezaboravnu radost sve gratis, i to već nekoliko godina. To je u današnjem vremenu skoro i nezamislivo.
I ove godine je dvadesetero djece siromašnijih obitelji iz Srednje Bosne, pod vodstvom s. Danice Bilić, boravilo na moru na području Kaštel Kambelovca i Kaštel Gomilice od 26. lipnja do 2. srpnja. Bili su smješteni  u restoranu „Marina“ u Kaštel Kambelovcu, u apartmanima dobroga i velikodušnoga gosp. Joška. Zahvaljujući ovom dobrom čovjeku djeca su imala hranu i kompletna smještaj u njegovu restoranu. Svakog su dana ova djeca  išla na more radosna srca, jer su praćena ljubavlju i dobrotom velikog Dobročinitelja i njegova ljubaznog osoblja. Znamo da je ustajanjeza mlade uvijek rano…, ali za ovu djecu nije bilo tako. Radovali su se suncu i moru.
Njihov boravak bio duhovno rekreativni. Svakog jutra su išli na svetu Misu u župnu crkvu. Svojom pjesmom i radošću veličali su i zahvaljivali na Božjim darovima. Nakon doručka su jedva čekala poći na plažu na kupanje i igru. Bili su dani sunca i mora, dani radosti koji će u srcima djece ostati nezaboravni za cijeli život.
Hvala dragom Bogu, naše velikom dobročinitelju Bošku i sestrama Služavkama Malog Isusa na ovom blagoslovljenom vremenu.
Antonija Zovko
 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve