Dječji ljetni kamp 2012.

Dječji ljetni kamp 2012.

Četvrtak, 28. 6. 2012.

GROMILJAK: Sestre Služavke Malog Isusa u Gomiljaku su od 25. do 28. lipnja organizirale ljetni kamp za djecu od šeste do dvanaeste godine koji se odvijao pod motom: „Isus nas voli“. Rad kampa uključivao je pjesme, molitvu, igre i kreativne radionice. Program kampa je započeo Svetom misom koju je u župnoj crkvi Imena Marijina u Gromiljaku predvodio vlč. Anto Dominiković, župnik u Ilijašu.


U prigodnoj propovijedi privukao je veliku pozornost djece istaknuvši, da su im ovi dani darovani i za to trebaju biti zahvalni ponajprije časnim sestrama, a onda i animatorima koji će ih kroz igre i radionice voditi. Pozvao ih je da budu poslušni, strpljivi i da gaje poštivanje prema drugima. Posebno je važno da znaju pobijediti, ali i poraz podnijeti. Svečanu liturgiju uzveličala su djeca radosnim pjevanjem, pod ravnanjem s. Marinele Zeko.

Nakon Misnog slavlja uslijedio je program kojeg su vodili animatori, Prijatelji Malog Isusa iz župe Gromiljak, njih četrnaest. Dnevni rad započet je podjelom djece u skupine, a potom su uslijedile razne igre kroz koje su mališani prolazili da bi stigli do slagalice i postali član zelene, crvene, žute ili plave skupine. Nakon kratkoga predaha, molitve i objeda, uslijedile su radionice, u kojima su najmanji iskazali svoje kreativnosti. Pored crtanja i bojanja moglo se vidjeti kako prave bumbare, cvjetove, leptirove, i glume. Iscrpljeni, ali prepuni pozitivnih dojmova, mališani su krenuli svojim kućama.

Drugi dan druženja započet je pjesmom i plesom, nakon čega je uslijedila priča o djetinjstvu sluge Božjega Josipa Stadlera. Priča je malima bila toliko zanimljiva da su je mogli i znali skoro cijelu ponoviti. Kao najbolja igra drugoga dana jednoglasno je odabrana vodena masaža. Iako je prvi dan pala i poneka suza, drugi dan se osjetio duh zajedništva i sreća, pa su zajedničkim snagama skupine odabrala imena i logo grupa.

Za izreku: „sve što je lijepo kratko traje“, učesnici su se mogli uvjeriti zadnji dan kampa. Ponovno su mališani došli sa suzama u očima, ali ovaj put ne zbog mnogo djece i straha, nego zato što je došao kraj. Završni dan nakon pjesme uslijedila je priča o Zakeju cariniku, te nove igre. Kamp je završen sa Svetom misom koju je predvodio vlč. Jakov Kajinić, duhovnik u travničkom sjemeništu „Petar Barbarić“. Velečasni Jakov je dao poseban ton, kako pjesmama uz gitaru tako i prilagođenoj propovjedi, u koju je uključio i djecu koja su ispripovijedala što su naučila o sluzi Božjem josipu Stadleru.

Po svršetku Misnog slavlja bio je završni rekreativni program, u kojemu su roditelji mogli vidjeti što su to njihova djeca radila i naučila u protekla četiri dana. Za ovakvo jedno druženje zaslužne su časne sestre iz Gromiljaka, koje su animatorima predložile ovakav program, a oni su ga radosna srca prihvatili i ostvarili.

Na kampu je sudjelovalo 170 djece iz župe Gromiljaka, Brestovskog, Fojnice, Kiseljaka, Kreševa, Lepenice, Vukanovića i Sarajeva. Prepuni dojmova i zahvale sestrama i animatorima, mališani su krenuli svojim kućama u nadi za ponovnim druženjem.

Ana Pecirep

  Vijesti - Sve