Kardinal Francesco Monterisi posjetio Stadlerov dječji dom “Egipat”

Kardinal Francesco Monterisi posjetio Stadlerov dječji dom “Egipat”

Nedelja, 17. 6. 2012.

SARAJEVO: U nedjeljno popodne, 17. lipnja, kardinal Francesco Monterisi posjetio je samostan Egipat i susreo se s djecom Stadlerova dječjeg doma Egipat za koje se skrbe sestre Služavke Maloga Isusa. S kardinalom Monterisijem bili su u pratnji generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije mons. mr. Luka Tunjić i osobni tajnik nadbiskupa vrhbosanskog don Davor Topić.


Djeca su dočekala kardinala Monterisia s pjesmom Dobro došli, u prisutnosti sestara, nakon toga su se zajednički uputili u samostansku kapelicu gdje je kardinal Monterisi još jedanput sve pozdravio i zazvao Božji blagoslov na zajednicu sestara Služavki Maloga Isusa i na živote djece o kojoj skrbe sestre.

U dvorani samostana u čast Kardinalovog dolaska djeca su otpjevali par prigodnih pjesama, te postavili Kardinalu pitanje sadržaja „Kako je naš Papa“?

Kardinal im je stoga progovorio o Papi i o njegovoj ljubavi i zauzetosti za svako dijete, osobito njegova briga prema bolesnoj djeci. Djeca su izrazila svoju želju da papa Benedikt XVI posjeti Bosnu i Hercegovinu. Potom su upitala Kardinala kako je on i što on radi. Kardinal im je tada progovorio o Bazilici sv. Pavla, te pozvao djecu i sestre da budu njegovi dragi gosti, na što je netko od djece odgovorio da će to biti moguće za vrijeme beatifikacije sluge Božjega Josipa Stadlera.

Nakon razgovora s djecom Kardinal se u samostanu Egipat susreo sa sestrama Služavkama Maloga Isusa. Sestre su predstavile Kardinalu apostolat svoje zajednice i pojedine detalje iz povijesti života zajednice na prostorima Bosne i Hercegovine. U svom razgovoru Kardinal je progovorio o važnosti redovničkog života i svjedočanstva kojeg pružaju životom i stavom, te je potaknuo sestre da nastave pružati svjedočanstvo ljepote potpune predanosti Bogu.

  Vijesti - Sve