Dječje igre u župi sv. Ivana Krstitelja u Novoj vesi

Dječje igre u župi sv. Ivana Krstitelja u Novoj vesi

Subota, 8. 5. 2021.

Vedro i sunčano dopodne u župu svetog Ivana Krstitelja u Zagrebu okupilo je tridesetak djece prvopričesnika i njihove braće na igre na otvorenom u župnom dvorištu. Radosna lica djeca su se okupila na katehezi o biskupu Josipu Stadleru jer se svakog osmog dana u mjesecu sestre Služavke Malog Isusa spominju lika i djela sarajevskog Nadbiskupa pa je to bila prilika da i najmanji čuju nešto o njemu.

Znatiželjni pogledi bježali su prema suncem obasjanom dvorištu gdje su šareni rekviziti posloženo čekali svoje vrijeme. Spletom od desetak različitih igara na otvorenom najmanji župljani su okušali svoje sposobnosti. Kulisa cijelog programa bili su veseli i pažnjom ispunjeni pogledi roditelja koji su se i sami okušali u nekim igrama što je izmamilo posebnu pažnju djece. Niz igara započeo je igrom sa „školskom torbom“ koju je pratilo prebacivanje čaša privezanih nogu te prenošenje obruča držeći se za ruke. Kratku pauzu napravili smo uz pjesmu: „Mi želimo uzdići Isusa“ uz pokazivanje pokreta. Natjecanje se nastavilo puhanjem „vjetra sa Sljemena“ te skočkicom-hopsicom koja je spretno upadala u šarene posude naših najmanjih. Borba za pobjedu je bila neizvjesna tako je zadnji niz igara za prvo mjesto donio malu prednost jednoj ekipi koja je svoj slatki pobjednički dar podijelila sa svim natjecateljima.

Radost i osmjeh bio je vjeran pratitelj susreta u župnom dvorištu tako da je vrijeme preletjelo. Ostao je dogovor da ćemo igre nastaviti nedjeljama nakon dječje mise na istom mjestu. Radujmo se svakom novom sudioniku i nasmiješenom pogledu vjernika.

s. Marta Vunak, SMI

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve