Dječje ljeto u Kući Navještenja u Gromiljaku

Dječje ljeto u Kući Navještenja u Gromiljaku

Utorak, 30. 7. 2024.

Prigodom obilježavanja prvog svjetskog dana djece koji je ove godine proglasio papa Franjo, sestre Služavke Maloga Isusa sa mladima iz Italije organizirali su dječje ljeto u „Kući Navještenja“ u Gromiljaku od 24. do 27. srpnja 2024.

Na kampu je sudjelovalo oko 40 djece. Kamp je bio osmišljen vrlo sadržajno te je uključivao zajedničku molitvu – na hrvatskom i talijanskom, ples, praktične radionice za djecu, sportske igre i divna druženja. Treći dan Kampa u crkvi Imena Marijina u Gromiljaku proslavili smo suzaštitnicu Družbe Sestara Služavki Malog Isusa, sv. Anu. Sv. Misu je predslavio mladomisnik fra Danijel Lukić a pjevanje su animirali sudionici Kampa – djeca, mladi iz Italije i sestre SMI. Nakon mise nastavljeno je druženje uz pjesmu i okrjepu u dvorištu „Kuće Navještenja“. Najradosniji dio programa uslijedio je zadnji dan Kampa koji je pored predviđenih igara, radionica, pjesama i plesova bio posvećen „vodenim igrama“. Radosti uistinu nije nedostajalo. Djeca su uživala u različitim radionicama i aktivnostima koje su za njih bile pripremljene.

Zahvalni Bogu na svim primljenim milostima, zahvaljujemo mladima iz Italije pod vodstvom sestre Antonie, roditeljima koji su poslali svoju djecu i podržali nas, te djeci koja su bila divna.

s. M. Nikolina Džavić

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve