Susret duhovnih zvanja cetinskog kraja

Susret duhovnih zvanja cetinskog kraja

Četvrtak, 1. 8. 2024.

U srijedu, 31. srpnja 2024. godine održan je susret duhovnih zvanja Cetinskoga kraja u Svetištu Gospe Sinjske. Priprema za euharistijsko slavlje započela je pokorničkim bogoslužjem koje je predvodio fra Andrija Bilokapić. Poslije pokorničkog bogoslužja bila je prigoda za sakrament pomirenja – ispovijed.

Euharistijsko slavlje započelo je procesijom iz samostanskog dvorišta. U procesiji su zajedno hodili svi sudionici susreta: časne sestre, franjevci, svećenici i bogoslovi. Slavlje je predsjedao fra Andrija Bilokapić u suslavlju s još 30 svećenika. Za oltarom su posluživali bogoslovi s ceremonistom fra Teom Tadićem, a pjevanjem i orguljaškom pratnjom uveličao fra Toni Šimunović Erpušina.

Predsjedatelj misnog slavlja fra Andrija u homiliji je naglasio težinu življenja duhovnog poziva u današnjem svijetu. Bez obzira na težinu života i današnji svijet ono što povezuje sve okupljene su korijeni Cetinskog kraja i Majka – Čudotvorna Gospa Sinjska. Svetište Gospe Sinjske za sva duhovna zvanja s područja Cetinskog kraja, propovjednik je nazvao Jeruzalemom na čijem izvoru smo povezani s Bogom. Kao što Cetina ima mnogo pritoka, od kojih se većina nalazi u mjestima iz kojih potječu mnoga duhovna zvanja, i spaja se u jedan tok tako i Svetište Gospe Sinjske predstavlja zajedničku točku spajanja svih duhovnih zvanja ovoga kraja.

Na kraju euharistijskog slavlja sve prisutne pozdravio je fra Marinko Vukman, gvardijan i upravitelj Svetišta Gospe Sinjske. U svojem pozdravu fra Marinko je zahvalio svim prisutnima na dolasku te uputio poziv da se u što većem broju ponovno okupe na dan proglašenja crkve Gospe Sinjske manjom bazilikom, u listopadu ove godine.

Tekst preuzet sa stanice FERALA , koji je također objavlljen i na starnici IKE, a može  se  i  OVDJE otvoriti

 

 

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve