„Dobrota je dragovoljna ljubav.“ J. Stadler

„Dobrota je dragovoljna ljubav.“ J. Stadler

Srijeda, 31. 1. 2024.

Slaveći naš župni blagdan Obraćenja svetog Pavla, (25. siječnja 2024.) uvijek se iznova podsjećamo da smo svi pozvani na obraćenje, na put prema ljubavi i službi Isusu Kristu. Uoči blagdana spominjemo se i obljetnice rođenja sluge Božjega Josipa Stadlera koji se cijeli život zauzimao za sirotinju. Upravo je ljubav Božja ta koja može učiniti čuda u nama i po nama. Po našim djelima trebamo biti prepoznatljivi kome služimo.

Društvo PMI-a Retkovec ovom su prigodom, nadahnuti primjerom Josipa Stadlera, organizirali akciju prikupljanja dobrovoljnih novčanih priloga, konzervirane hrane i higijenskih potrepština za potrebe udruge Savao. Udruga Savao zalaže se za širenje ljubavi i dobrote, a inspiraciju za svoj rad pronalazi u djelovanju i predanosti svetog Pavla, uzora u obraćenju i služenju.
Njihov rad pomaže braći i sestrama koji su na marginama društva, onima kojima su zagrebačke ulice jedini dom. Razgovorom i toplim ljudskim pristupom nastoje tim ljudima pružiti nadu i prijateljstvo. Ovaj blagdan podsjeća nas da svjetlo može proizaći i iz tamnih trenutaka. Svako naše dobro djelo korak je prema svjetlu. Svi smo mi pozvani iz mraka u svjetlost Božju, baš kao i sveti Pavao koji je od mrzitelja kršćanstva postao najveći zaljubljenik u Isusa Krista.
„Znam i oskudijevati, znam i obilovati!
Na sve sam i na svašta navikao:
i sit biti i gladovati,
i obilovati i oskudijevati.
Sve mogu u Onome koji me jača!“
(Fil 4, 12-13)
„Pomozi siromasima kad god možeš pa će i tebi Bog!“ Josip Stadler

Marijana Subašić, PMI Retkovec

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve