Dodijela iskaznica Prijatelja Maloga Isusa

Dodijela iskaznica Prijatelja Maloga Isusa

Utorak, 30. 10. 2012.

VITEZ: Na samom ulasku Godine vjere kojom Sveti Otac moli od „čovječanstva budnost u kritičnom trenutku i  povratku Božje prisutnosti u svijetu i dati čovjeku pristup vjeri  te mu omogućiti da vjeruje Bogu koji nas, u Isusu Kristu, voli do samog kraja“ ,  u crkvici Svetog  Josipa kod sestara SMI, 30. listopada 2012. godine upriličena je dodjela iskaznica članovima Prijatelja Malog Isusa župe Vitez (11)  i Busovača (6). 


Predavanje i obnovu na temu Uloga PMI u današnjem društvu (Vjera i Karizma) okupljenim članovima i simpatizerima PMI  imao je  don Jakov Kajinić , duhovnik sjemeništaraca u KŠC Petar Barbarić Travnik. I sam je član PMI već 25 godina, dolazi iz mnogobrojne obitelji gdje je temelj njihovog odrastanja i odgoja osnovu činila osobna i zajednička molitva. Naglasak u duhovnoj obnovi: Tko je taj Mali Isus? Mali Isus prisutan je u djeci, mladima ali i odraslima , u staricama koje trebaju pomoći. Što god radite činite kao Gospodinu a ne ljudima. Mali Isus poslije rođenja, utjelovljenja Božjega, Bog  je postao čovjekom - tajna vjere - ali stvarnost - u svakom čovjeku, obespravljenom, siromašnom,  golom, bosom i gladnom. U tom čovjeku vi ste Njega prepoznali kao Gospodina znajući da služite Njemu.

Kako je mjesec listopad posvećen BDM, članovi i simpatizeri  PMI razmatrali su otajstva krunice, pristupilo se sakramentu ispovijedi,  a nakon toga sudjelovali su i u večernjem euharistijskom slavlju Svete Mise. Prije završnog blagoslova vjernicima obratila se  pročelnica povjerenstva PMI,  s. Ružica Ivić,  koja je izrekla nekoliko poticajnih misli, predmolila je kratku molitvu,  te podijelila iskaznice i statut nazočnim članovima PMI. Nakon toga članovi Društva su izrekli svoja obećanja:

  1. da će biti ustrajni i pažljivi slušatelji Božje riječi,
  2. ustrajni u osobnoj i zajedničkoj molitvi,
  3. revni u vršenju djela ljubavi koju će krijepiti čestim pristupanjem sakramentu pomirenja i Euharistije.

Pjevanje tijekom duhovnog programa, molitve krunice i slavlja sv. Mise animirali su mladi simpatizeri PMI Vitez pod vodstvom s. Danice  Bilić. Program dodjele iskaznica te duhovne obnove završio je zajedničkim fotografiranjem i ugodnim druženjem. 

PMI Vitez

  Vijesti - Sve