Vrhovna glavarica Družbe s. M. Radoslava Radek na sahrani preč. dr. Ivi Balukčić

Vrhovna glavarica Družbe s. M. Radoslava Radek na sahrani preč. dr. Ivi Balukčić

Utorak, 30. 10. 2012.

Vijest o teškoj bolesti preč. dr. Ive Balukčića iznenadila je našu zajednicu. I ako ga nismo sve poznavale željele smo mu kao svećeniku iskazati sestrinsku brigu i podršku za vrijeme njegovog kratkog boravka u Kliničkoj bolnici Dubrava, Zagreb. Sestre iz Vrhovne uprave Družbe više puta su ga posjetile, s njim razgovarale, dijelile brigu i neizvjesnost pred operativnim zahvatom koji se više dana odgađao. Preč. Ivo, bio je svjestan svoga zdravstvenoga stanja i predan u volju Božju. Nakon operativnog zahvata sestre su ga posjetile još par puta ali zdravstveno stanje bilo je dosta kritično. 27. Listopada o.g. u jutarnjim satima dobile smo vijest o njegovom prelasku u vječnost. 


Na ispraćaju njegovoga tijela iz Kliničke bolnice Dubrava za župu Odžak u BiH, bila je nazočna s. M. Radoslava Radek, časna Majka sa s. Anom Marijom Kesten. Pomolile su se za njegovu dušu i zahvalile dobrom Bogu za milost što su mogle biti nazočne kod tog čina.

Pokojni Preč. dr. Ivo Balukčić zadužio je našu Družbu radeći zdušno na proučavanju lika našega oca Utemeljitelja, a 10. lipnja 2002. godine bio je imenovan sucem delegatom za dijecezanski proces u kauzi blagopokojnog prvog nadbiskupa vrhbosanskog dr. Josipa Stadlera.

30. Listopada u Komušini, na sahrani.preč. dr. Ive Balukčića, nazočila je časna Majka sa s. Jadrankom Lacić, vrhovnom savjetnicom, uz veći broj naših sestara iz Sarajeva na čelu s  provincijskom glavaricom s. M. Admiratom Lučić i s. Ane Marie Radan iz Splita.

Zahvalne Bogu za dar života preč. dr. Ive Balukčića kojim je obogatio našu Crkvu i Družbu, molimo da njegova duša nađe smiraj u zagrljaju Oca nebeskoga čije je Kraljevstvo vjerno svjedočio ovdje na zemlji.

Pokoj vječni daruj mu Gospodine i svjetlost vječna neka mu svijetli.

Počivao u miru Božjem!

  Vijesti - Sve