Duhovni susret za srednjoškolce i Prijatelje Malog Isusa u Godini vjere

Duhovni susret za srednjoškolce i Prijatelje Malog Isusa u Godini vjere

Subota, 3. 11. 2012.

U organizaciji sestara Služavki Maloga Isusa održan je u Kući Navještenja u Gromiljaku 3. studenog 2012. godine duhovni susret za srednjoškolce i Prijatelje Malog Isusa na temu: Uloga PMI u današnjem društvu pod vidom vjere . Susret je vodio mr. don. Anto Ledić, ravnatelj KŠC u Zenici. 


Već u ranim jutarnjim satima pristizali su mladi iz različitih krajeva kao iz Sarajeva, župe Žabljak pod vodstvom s. Anite Rajić, iz župe Neum s njihovom katehisticom s. Terezom Dokić, te veliki broj iz župe Gromiljak. Susret smo započeli u 10 sati molitvom u kućnoj kapeli, koju su animirali mladi sa s. Marinelom Zeko, katehisticom u župi Gromiljak. Nakon molitve i radosne pjesme započeo je program dana. Na početku sve je nazočne pozdravila s. Ružica Ivić, pročelnica Društva Prijatelja Malog Isusa.

U svom predavanju don. Anto je postavio pitanje mladima: Kome ja vjerujem? Potom je nastavio: Nema kolektivne vjere nego je važno: 

  • Imati vlastiti stav prema Božjoj Riječi i Istini
  • Svjedočiti vjeru
  • Djelovati pravedno
  • Odbacivati nasilje
  • Djelovati zajedno 
  • Govoriti iskreno i s poštovanjem o svojoj vjeri, istakao je u svom predavanju don. Anto Ledić.

Nakon predavanja mladi su se formirali u pet radionica, gdje su na temelju biblijskih tekstova razgovarali o svojoj vlastitoj vjeri i zahvalnost prema ISUSU u svakoj životnoj prilici. U izvješću skupina i zajedničkom razgovoru mladih su potvrdili: 

  • Trebamo znati davati i zahvaljivati Bogu za sve što nam pruža
  • Strahove u lađi svoga života povjeriti Isusu i zvati Ga u pomoć
  • Poput apostola, uz brojne probleme, svoju vjeru svjedočiti djelima. 

U zajedničkoj raspravi došlo je do izražaja pitanje: Što me najviše privlači Isusu? Svatko je dao svoj odgovor i to je bilo zaista lijepo slušati kako mladi, odnosno Prijatelji Maloga Isusa, znaju lijepo o Isusu razmišljati. 

U popodnevnim satima imali smo pokorničko bogoslužje, prigodu za sakrament sv. ispovijedi i molitvu krunice. Kruna dana i divnog susreta bila je svečano Euharistijsko, slavlje, kojeg su svojim pjevanjem uzveličali mladi, sudionici susreta, sa sestrama. U svojim srcima i mislima ponijeli smo radost susreta i prijateljstva sa Isusom i jedni s drugima.

Boris Dragojević, VI raz. gimnazije, KŠC - Sarajevo

  Vijesti - Sve