Došašće u domu za starije i nemoćne

Došašće u domu za starije i nemoćne

Subota, 15. 12. 2018.

Advent - vrijeme radosti i iščekivanja rođenja Maloga Isusa, vrijeme kada nam je srce puno ljubavi za sve ljude i kada im to želimo pokazati. Potaknuti ovim mislima krenuli smo u subotu, 15.12., uoči nedjelje Caritasa u posjet našim dragim gospođama u dom za starije i nemoćne k sestrama u samostan Antunovac.  Željeli smo ih razveseliti i donijeti im malo predbožićnog ozračja, družiti se s njima, razgovarati i zajedno s njima pjevati. 


Na vrata doma ušli smo s pjesmom „Visom leteć“ uz pratnju harmonike gdje su nas u prostoriji za druženje već svi čekali i srdačno dočekali s velikim uzbuđenjem i radošću, te odmah u glas sa nama i zapjevali.  U toj radosti druženja osjetila se jedna velika bliskost i povezanost, a osobito kod izmjene darova, te grickanja kolačića i čaja. 

Kao Prijatelji Malog Isusa, ove smo godine odlučili sami izraditi male ukrasne boriće za njihove sobe, izrađene našim vrijednim i spretnim rukama u župnoj kreativnoj radionici, a također i kišobrane, dok su nas gospođe darivale malim anđelčićima i klementinama. 

Ni sestre, Služavke Malog Isusa koje nesebično i požrtvovno brinu o gospođama, paze ih i njeguju, nisu ostale bez svog prigodnog dara. Svi zajedno pjevali smo i veselili se, no vrijeme je brzo proletjelo, te smo se ubrzo morali oprostiti do nekog novog druženja. 

Ovakvi susreti nas uvijek i iznova uzajamno obogaćuju, a sada još i više kada je radost u punom sjaju zbog Onoga čiji nas rođendan na poseban način stoljećima miluje. Rastali smo se s obećanjem novog susreta i obvezom da kao pravi prijatelji Isusovi uvijek u duši nosimo brigu za Njegovu najmanju braću.

Jasna Trčak, PMI
Župa sv. Ivana Krstitelja, Zagreb

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve