Izložba međunarodnih božićnih jaslica „Emanuel“

Izložba međunarodnih božićnih jaslica „Emanuel“

Subota, 15. 12. 2018.

Na blagdan sv. Lucije 13. prosinca 2018. godine u Staroj gradskoj vijećnici u Splitu, svečano je otvorena međunarodna izložba Božićnih jaslica. Organizatori izložbe su katolička udruga Emanuel a pokrovitelji su grad Split i Franjevačka provincija Presvetog Otkupitelja. Izložba je postavljena na tri etaže, a sudjeluje 45 izlagača . 


Među njima je gosp. Vicko Tadić, naš član Društva Prijatelja Maloga Isusa, župljanin svetišta Gospe od Pojišana, i s. Dolores Brkić, voditeljica i pročelnica Društva PMI-a. Obadvoje već redovito svake godine sudjeluju svojim  originalnim uradcima.

Gospodin Vicko je na vrlo impresivan način i zorno prikazao Betlehem. Sestra Dolores minimalističkim ali stiliziranim izričajem znakovito i sa simbolikom izrazila događaj Kristova rođenja.

U prepunoj dvorani Vijećnice izložbu je otvorio pročelnik za društvenu djelatnost grada Splita gosp. Mate Omazić. Istaknuo je raznovrsnost izložaka od onih klasičnih do onih sa visokom simbolikom te i onih u slikarskom prikazu. Predsjednik udruge „ Emanuel“ gosp. Gvido Piasevoli naglasio je kako se izložba već tradicionalno otvara u povodu sv. Luce koja se svečano slavi u splitskoj katedrali. Odabir izlagača vodio je gosp. Mario Braškić, poznati „ jasličar“ koji ima i dugogodišnje iskustvo i nagrade kod izlaganja u Rimu. Gosp. Braškić je župljanin sv. Križa i podupiratelj društva PMI-a i suradnik sestara Stadlerovki. Jedna od članova PMi-a je kazala:“ Naši Pojišanci svuda!“ Za Božju stvar uvijek spremni pa rado i u drugim situacijama i programima slože se PMI-a iz Pojišana i Varoša – sv. Križa, na čemu je posebno zahvalna pročelnica.

 Izložba je otvorena do blagdana sv.Tri Kralja (6.1. 2019.g.)

Vesna Mamić, PMI-a                 

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve