Dostojan ispraćaj

Dostojan ispraćaj

Utorak, 20. 8. 2019.

Danas 20. kolovoza u 17,30 sati  u župi „Srca Isusova i Marijina“ u Košutama, oprostili smo se od Šime Dukič rođ. Bitunjac, sestre naše s. M. Vladimire Bitunjac. Šima (Šimica) kako su je od dragosti zvali, rođena je 1944. god u Rudi, u obitelji koja je imala šestero djece. Udala se za  Nikolu Dukića u Košutama te zajedno s njime odgojila tri sina i dvije kćeri.


Rođena u katoličkoj obitelji, odgojena u toj istoj vjeri koju je kao djevojka prakticirala i kao majka nastavila, strpljivo je nosila svoj životni križ.

Sv. Misu i sprovodni obred predslavio je njezin djever don Stipe Dukić u koncelebraciji sa 18 svećenika koji su rodbinski i prijateljski povezani s  njenom obitelji. Don Stipe je istaknuo njezin vjerski život, koji je bio molitveno i sakramentalno bogat. Prakticirala je svoju vjeru, djeci zajedno sa suprugom svjedočila kršćanstvo. Djeca su joj ljubavlju i pažnjom uzvraćala, posebno u danima bolesti i nemoći, koju je uz Božju pomoć strpljivo podnašala. Literatura kojem se bogatila bili su joj Sv. Pismo i Časoslov.

Uz rodbinu, prijatelje, znance i sumještane iz Rude i Košuta, ispraćaju su nazočile brojne naše sestre. Osim naših susestara, ispraćaju  su nazočile i sestre družbe Sv. Vinka (Milosrdnice), jer je jedna njezina sestra redovnica u toj Družbi-s. Mirjana. Župski zbor je  pjevanjem pratio Euharistijsko slavlje, a s. M. Mirta Lišnić svojom glazbenom darovitošću  pratila ih je na orguljama.

Riječima „Sretni smo jer smo je imali, žalosni jer smo je izgubili i radosni što smo je u vječnosti dobili!“ u ime svih od nje se oprostio  don Stipe Dukić (Duka).

s. M. L. B.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve