Duhovna misao za Stadlerov dan 8. srpnja 2020.g.

Duhovna misao za Stadlerov dan 8. srpnja 2020.g.

Utorak, 7. 7. 2020.

Evanđeoski tekst:

„Dozva dvanaestoricu svojih učenika i dade im vlast nad nečistim dusima: da ih izgone i da liječe svaku bolest i svaku nemoć.

A ovo su imena dvanaestorice apostola: prvi Šimun, zvani Petar, i Andrija, brat njegov; i Jakov, sin Zebedejev, i Ivan, brat njegov; Filip i Bartolomej;  Toma i Matej carinik; Jakov Alfejev i Tadej; Šimun Kananaj i Juda Iškariotski, koji ga izda.

Tu dvanaestoricu posla Isus uputivši ih: „K poganima ne idite i ni u koji samarijski grad ne ulazite! Pođite radije k izgubljenim ovcama doma Izraelova! Putom propovijedajte: ʹPribližilo se Kraljevstvo nebesko!ʹ“ (Mt 10, 1-7)

 

Razmišljanje:

Isus poziva sve, napose poziva svoje Služavke da Mu služe, da budu milosrdne, da Mu iskazuju ljubav, pažnju, dobrotu, vjernost, blagost ... u službi bratu čovjeku.

Događaj susreta se dogodio i pri pozivu Isusa upućenom nadbiskupu Josipu Stadleru - kojega je Duh Sveti nadahnuo, što mu je činiti s ispaćenim narodom, kako ga zaštiti? Srce nadbiskupa Josipa Stadlera, sada Sluge Božjega, slušalo je Isusa, te on osniva Družbu za siromahe i napuštene! Ljubav se iskazuje kroz 130 god. (1890.-2020.)!

Utemeljitelj mlade Družbe hrabri svoje sestre, a i sve nas riječima: „Kad je Bog htio svijetu pokazati da ga neizmjerno ljubi, onda nije našao ništa tako nježno kao maleno djetešce. I tako je Bog ljubio ovaj svijet da je za njega svoga Sina dao, a Sin je tu ljubav pokazao time što je radi nas ljudi i radi našega spasenja sišao s neba, postavši djetešce od  Blažene Djevice Marije. Kao Služavkama Maloga Isusa, „pristoji se da upravo gorite od ljubavi prema Njemu!“ (Konstitucije SMI, str. 9)

Mali Isus sve nas poziva da ga ljubimo, a ne da ga se bojimo! Šalje nas da mu čast i ljubav iskazujemo - služenjem najpotrebnijima, nemoćnima, osamljenima, tužnima ... ali nas savjetuje: „Ne idite  poganima!“

Slušati Isusa, ljubiti Ga svim srcem, to je Zapovijed od Gospodine koja nas vodi k svetosti. Jedan svetac je rekao: „Isusa treba upoznati, osobno Ga kušati i dati drugima da Ga kušaju! Isus je lijep, drag, simpatičan ... prepoznati Ga vjerom, to je milost i radost! A naš Utemeljitelj nam govori:  „Naša vjera jest dragocjeno blago milosti Božjih, jer ona kako nas usrećuje u životu, tako nas tješi i u času smrti; čini nas blaženima na zemlji, i u vječnosti!“  

Svi mi kršćani, napose svaka sestra Služavka Maloga Isusa, trebamo imati srce za Isusa, srce za bolesne, patnike, siromahe, bijednike ...  Sve su oči uprte u nas vjernike, jasno i sestre u službi ljubavi. Svi trebamo imati na umu da je svaki čovjek grešnik, grešnik kojeg Bog neizmjerno ljubi, kojeg želi spasiti. Ps. 139, 23-24 nas poziva: „Pronikni me svega, Bože, srce mi upoznaj, iskušaj me i upoznaj misli moje: pogledaj, ne idem li putem pogubnim, i povedi me putem vječnim!“ I tako - slušajući Gospodina - nećemo ići k poganima, već izgubljenim ovcama doma Izraelova! Pozvani smo i poslani donositi radost, mir, ljubav, velikodušnost, dobrotu, blagost ... jer Kraljevstvo se Božje približilo i trebamo djelovati odvažno!

Kad nas Isus zove u Službu, daruje nam povjerenje, voli nas, zna da ćemo najbolje izvršiti zadaće ljubavi. Često puta treba izići iz svoga egoizma, kako bismo nesebično ljubili bližnje i služili im u njihovim potrebama.... U ovom Isusovom zadatku kojeg izvršavamo ljubavlju - javljaju se, za nas poteškoće, strahovi, naše srce se boji izići na teren poslušnosti, baciti se u vode Božje ljubavi ...

Ne trebamo biti zabrinuti - Bog sam nas šalje k izgubljenim ovcama doma Izraelova.

On je uz nas! On je s nama! Nismo sami! 

Bog nas sve treba, da zaštitimo i pomažemo izgubljene ovce doma Hrvatskog!

Trebamo poviti rane, često puta biti „rame za plakanje“ i „Njegova prisutnost!“ Nositi Isusa domu svome! Ne trebamo se bojati! „Mali Isus je jači od svih naših neprijatelja!“ - govori nam Sluga Božji Stadler, čiji glas osluškujemo za naše dobro.

Ne smijemo se bojati nastupati i živjeti za Boga! Bog nas treba! Mi smo znak, prisutnost, ljubav koju Isus šalje domu Hrvatskom.  Bitno za svakog kršćanina, napose za svaku Služavku Maloga Isusa - pokušati razumjeti čovjeka patnika - dopustiti i pokazati mu da ga Bog ljubi! Naš zadatak je živjeti i djelovati u Božjoj ljubavi.

Sluga Božji i Utemeljitelj Družbe sestara Služavki Malog Isusa, daje nam savjet i pouku: „Bog je sam život, sama mudrost i ljubav; On je sama istina, ljepota i dobrota bitna. Bog neizmjerni, nepromjenljivi, savršeni, svima zajednički i zato upravo samo beskrajno dobro, htjede izvana očitovati i saopćiti svoje savršenosti i mi ga gledamo u vremenu kao Stvoritelja i Oca: kao Stvoritelja svijeta i Oca ljudi, i zato upravo najviši autoritet svijeta i ljudi. ... Ljubav je kraljica kreposti“. Isus želi da životom propovijedamo i govorimo: ʹPribližilo se Kraljevstvo nebesko!ʹ

Dopustimo Gospodinu Isusu, Spasitelju i Otkupitelju svih ljudi, da nas obnovi, da nam umnoži vjeru, učvrsti nadu i usavrši ljubav, kako bismo mogli biti pravi kršćani, svjedoci Njegove ljubavi.

s. Anka Kristić

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve