Duhovna obnova

Duhovna obnova

Srijeda, 23. 1. 2019.

19. siječnja 2019. u samostanu Srca Isusova i Marijina u Košutama održana je duhovna obnova za sestre SMI splitske provincije. Voditelj je bio don Đuliano Trdić svećenik Riječke nadbiskupije psiholog, liječnik i psihoterapeut.

Prisutno je bilo četrdesetak sestara.

 


Premda je mnoštvo tema obrađeno u jednom danu, sestre su veoma zainteresirano pratile i zdušno sudjelovale u svemu. Tko bi mogao ostati ravnodušan kad se analiziraju najtananije niti duše, kad se ulazi u ono što je pridržano Bogu, kad se otkriva skriveno?

Kao kad znanstvenici jakim mikroskopima prodiru u srž nevidljivih atoma, nevidljivo čine vidljivim, tako je voditelj učinio „vidljivim“ ono duboko zakopano u srcu čovjeka, Božjega stvorenja.

Neopisivo je zadovoljstvo, a u isto vrijeme i bol, biti „raskrinkan“ pred Gospodinom, bez straha otvoriti ono što je redovito zatvoreno, možda ponekad i zaključano i od vlastitih očiju, uma i srca.

Fascinantno je kojom lakoćom i jasnoćom don Đuliano „plovi“ u tamnim vodama duše i srca i sve sudionike uvodi u spoznaje vlastite manjkavosti, neiskrenosti i iskrivljenosti stavova prema sebi, bližnjima i prema Bogu.

Teme koje su vodile k prosvjetljenju su: osamljenost, samoća, šutnja, prkosna šutnja, poniznost, oholost, čistoća nakane…

s. M. L.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve