Duhovna obnova u samostanu Kraljice svete Krunice u Pitomači

Duhovna obnova u samostanu Kraljice svete Krunice u Pitomači

Nedelja, 29. 11. 2020.

Vijeće za duhovnost i baštinu o. Utemeljitelja osmislilo je za ovu godinu u kojoj obilježavamo 130. godina postojanja Družbe, da u našim duhovnim obnovama posebno zastanemo na Družbinim zaštitnicima. Kao divan model iščekivanja dolaska Spasitelja je lik Blažene Djevice Marije. Budući je ovogodišnje došašće ispunjeno mnogim nesigurnostima i nemogućnostima većih okupljanja i susretanja, Vijeće je pripremilo tzv. video lekcije.  Prva projekcija videa bila je u samostanu Kraljice svete Krunice u Pitomači. U nedjeljno poslije podne 29. studenog, na prvu nedjelju došašća, na duhovnu obnovu okupile su se sestre iz Kloštra Podravskog i Pitomače. U samostanskoj dvorani zajedno su gledale video pod naslovom "Čekanje Spasitelja" i ispit savjesti prema Marijinom hvalospjevu "Veliča duša moja Gospodina". Sav materijal pripremila je s. Marija Kiš, članica Vijeća za duhovnost i baštinu Oca Utemeljitelja.

U ove dane opterećene širenjem zaraze, bolešću, virusom, ovo naše zajedništvo bilo je prava okrjepa.

Kako bi se svakodnevno mogle hraniti Božjom riječju Vijeće je za sestre pripremilo i malu knjižicu Tvoja riječ nozi je mojoj svjetiljka, dnevnika čitanja Biblije, kao poticaj na svakodnevno čitanje Božje riječi kako  bi se ona utjelovila i u našim životima.

Bog računa na našu suradnju. Dao nam Gospodin milost da u ovom došašću znamo pristajati uz Njegovu volju kao Marija kako bi bile oruđe ostvarenja Njegovim obećanja. Svako mjesto, svako vrijeme je mjesto Božjeg boravišta. Neka se otajstvo Nazareta očituje u nama. Po nama.

s. Emanuela Pečnik

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve