Duhovna obnova za sestre i  PMI-a Opuzena, Vrgorca i Metkovića

Duhovna obnova za sestre i PMI-a Opuzena, Vrgorca i Metkovića

Četvrtak, 8. 12. 2022.

Metković, 7.12. 2022.

Prijatelji maloga Isusa iz Metkovića, Opuzena i Vrgorca sa sestrama Služavkama maloga Isusa imali su duhovnu obnovu 7.12. 2022. uoči Bezgrešne u samostanu sv. Obitelji u Metkoviću.

Duhovnu obnovu je vodila s. M.  Vesna Mateljan.


Tema duh. obnove bila je : Škrinjo zavjetna, moli za nas.

Prvi dio programa bilo je razmišljanje o Bezgrešnom začeću B DjM.

S. Vesna nam je najprije objasnila što je dogma o Bezg. Začeću, kako i kada nastaju dogme u Crkvi. Zatim je govorila kako je Bog Mariju od  prvog časa začeća oslobodio od istočnog i svakog drugog grijeha i tako učinio dostojno prebivalište svome Sinu, najljepšu kolijevku našem i Marijinu Spasitelju, novi Kovčeg saveza koji mi u litanijama Gospinim zazivamo: Škrinjo zavjetna. Obistinilo se ono što su proroci  u Starom zavjetu  naviještali, a puci željno iščekivali: začeta je i na svijet dolazi kći sionska, Milosti  puna.

U drugom dijelu izlaganja s. Vesna nam je predočila više primjera  koji svjedoče o posredništvu Bezgrešne Djevice za spasenje  svijeta: Čudotvorna medaljica, Lurd,  Fatima, Vojska Bezgrešne, a osobito se osvrnula na Stadlerovu ljubav prema Bezgrešnoj. Čuli smo nevjerojatnu pripovijest o brodu Imakulata koji ga je prije smrti spasio od dugova, te Stadlerovu preminuću na samu svetkovinu Bezgrešne.

Budući da smo  bili u Metkoviću saznali smo da je Stadler ovdje navratio na samu svetkovinu Bezgrešne 1904. i tada odlučio ovdje poslati sestre.  Prijatelje malog Isusa iz Vrgorca  razveselilo je saznanje da je Stadler kupio, kako je rekao, najljepšu kuću u Vrgorcu za sestre i stavio je pod zaštitu Bezgrešne – Imakulate.

Treći dio duhovnog programa bila je tiha  molitva Bezgrešnoj za sve nas koji se njoj utječemo, za sve  one koji se njoj ne utječu, a možda ih ima i u našim obiteljima i sredinama, za sve neprijatelje svete Crkve, koje često susrećemo u našim medijima i za sve one koji su se preko nas preporučili u zagovor Bezgrešne.

Ovaj duhovni program završili smo svečanom molitvom Večernje koju je priredila za svakog sudionika i predvodila s. Marijana Cvitanović.

Nakon toga sestre su nas srdačno ugostile u svojoj blagovaonici gdje se nastavilo naše zajedništvo u radosnom druženju.

Hvala Bezgrešnoj i malom Isusu, te našim časnim  sestrama na ovom milosnom danu.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve