Duhovna obnova za sestre u Samostanu Svetog Josipa Radnika  u Zagrebu – Črešnjevec  50

Duhovna obnova za sestre u Samostanu Svetog Josipa Radnika u Zagrebu – Črešnjevec 50

Ponedjeljak, 15. 11. 2021.

Sestre Služavke Maloga Isusa Sarajevske provincije BZ BDM održale su redovitu duhovnu obnovu 13. studenog 2021. godine, u samostanu Svetog Josipa Radnika na Črešnjevcu u Zagrebu. U Duhovnoj je obnovi sudjelovalo 15 sestara iz pet zajednica: Samostan Svetog Josipa Radnika – Črešnjevec – Zagreb, samostan Spomen-kuća nadbiskupa Stdlera iz Slav. Broda, zajednica samostana Sv. Rafaela iz Voćina, sestre iz Vrhovne uprave Družbe te sestara iz Eisenstadta u Austriji koje su sudjelovale online.

Duhovnu obnovu na temu: „Posvećenje Služavke Maloga Isusa po svetim zavjetima,“  vodila je s. M. Marina Perić, članica Vijeća za duhovnu baštinu oca Utemeljitelja, duhovnost i trajnu formaciju SMI.

Program duhovne obnove započeo je u 9:30h molitvom „O Gospođo moja,“ te predavanjem na spomenutu temu duhovne obnove. U izlaganju s. Marina je istaknula važnosti zajednice i zajedničkoga života po zavjetima te pozivu na svetost života u ljubavi prema Bogu i bližnjemu. Izlaganjem je osvježila i potaknula sestre na novi iskorak na putu zajedničkog hoda i rasta uz međusobnu pomoć i podršku. U svome osvrtu na predavanje, sestre su zahvalile s. Marini na osvježenju i poticajima za novu snagu u življenju Evanđelja i posvećenja Bogu po zavjetima unutar našeg života u zajednici.

Nakon izlaganja slijedio je rad u grupama gdje su sestre uz poticajne priče i pitanja iznijele svoje stavove, iskustva, uvjerenja i mišljenja vezana uz življenje redovničkog Bogu posvećenog  života. U plenumu koji je bio poslije podne sestre su iznijele rezultate rada po grupama.

Nakon grupnog rada slijedilo je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom i sveta ispovijed , te Misno slavlje koje je predvodio p. Ivan Karmelićanin.

Duhovna obnova završila je oko 15 sati kada se sestrama pridružila i Časna Majka Marija Banić u pratnji zamjenice s. M. Anđe Vranješ.

Nakon zaključne molitve i završetka duhovne obnove sestre su pošle u svoje zajednice duhovno osvježenje i okrijepljene snagom Duha i susreta s Bogom te jedne s drugom. Bogu hvala za ovaj milosni susret, kao i s. Marini Perić koja se istinski potrudila prenijeti nam poticaje Duha i milosti našeg posvećenja Bogu.

s. M. Kristina Adžamić

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve