Duhovna obnova sestara u svjetlu XIV. Provincijskog kapitula

Duhovna obnova sestara u svjetlu XIV. Provincijskog kapitula

Subota, 3. 10. 2015.

U Kući Navještenja u Gromiljaku  održana je 3. listopada 2015. godine duhovna obnova za sestre iz zajednica u Vitezu i Gromiljaku, koju je  predvodila s. M. Kristina Adžamić. 


Obnova je započela molitvom Trećega časa, nakon čega je uslijedilo predavanje s. Kristine na temu:  Odluke kapitula u duhu Papine pobudnice radost Evanđelja. S puno žara protumačila je  poruke XIV. Provincijskog kapitula, koje su prema riječima s. Kristine,  veoma dobre, temeljito pripremljene i poticajne za naš život i služenje. Iz Poruka je posebno istaknula da su sve sestre Služavke Maloga Isusa, po duhu i karizmi srodne suše,  koje žive po primjeru Nazaretske obitelji. Za ovakav život traži se obnova žara u duši svake sestre, obnova evangelizacijskih metoda i izričaja,  međusobnih odnosa, obnova molitve. Prema pobudnici pape Franje svaka bi sestra trebala  biti navjestiteljica Božje ljubavi u zajednici u kojoj živi, kako bi potom mogla biti autentični svjedok onima kojima po karizmi trebama služiti. Isto tako naše zajednice trebaju gajiti život po uzoru na svetu Nazaretsku obitelj, u kojoj je vladalo pravo molitveno ozračje,  ljubav, poštovanje, ... Trebamo probuditi evangelizacijski duh našeg oca Utemeljitelja, rekla je s. Kristina.

Na temelju predavanja uslijedio je rad u skupinama. Bilo je lijepo vidjeti i doživjeti sestrinsko ozračje te želju za poboljšanjem našeg zajedničkog života po primjeru Nazaretske obitelji.  Svaka sestra je pozvana dati svoj doprinos u rastu i ljepoti zajedničkog života. Naša obnova je završila Svetom misom koju je predvodio fra Drago Perković, župni vikar župe Kiseljak. Pozvao je sestre da u Marijinu duhu radosti žive svoje zvanje i poslanje.  Također je bila mogućnost za sakrament svete ispovijedi.

Sestre su bile jako radosne što su imale mogućnost zajedno razmišljati o Božjoj Riječi, zajedno moliti i izmijeniti iskustva i mišljena. U sestrinskom ozračju razgovarale su o porukama kapitula, koje, zaista, pozivaju na obnovu duha. 

s. M. Rafaela Ivić

  Vijesti - Sve